eur:
393.08
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Állami gondozottak a világ legnagyobb gyerektornáján

Nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő 10-12 éves gyermekek vehetnek részt idén Magyarországról a világ gyerekeknek rendezett legnagyobb futballtornáján.

A Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fordulóiban a vállalat társadalmi támogató programja keretében, az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, valamint Budapesten kerül sor válogatókra az állami gondoskodásban élő gyerekek számára - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. A győztesek a kupa budapesti döntőjében mérkőzhetnek meg a hazai elsőségért, a nyertes csapat pedig a párizsi világdöntőben képviselheti majd Magyarországot.

A Danone Focikupát 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A kupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon pedig Szántó Dávid sportriporter vállalta az országos nagyköveti tisztséget.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×