eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Eladták a Fradit

A Kevin McCabe által vezetett brit konzorcium nyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. döntése alapján a britek a meglévő stadiont két éven belül 1,2 milliárd forint értékben felújítják, 800 millió forintért megvásárolják az FTC Zrt. részvényeit.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

A zártkörű pályázatra három ajánlatot érkezett be, de a három közül kettő - a Neuchatel Financial Limited és az ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft. ajánlatai - a pályázati kiírásnak sem formai, sem tartalmi szempontból nem felelt meg.

Az Esplanade Kft. vételár-ajánlata a megadott területre bruttó 3.035.304.000 forint, ami 283.984.000 forinttal, azaz 10,3 százalékkal magasabb, mint a korábban tett ajánlata.

Az Esplanade Kft. ajánlatában vállalta, hogy a meglévő stadiont 2 éven belül legalább 1,2 milliárd forint + áfa értékben felújítja, úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak.

A cég emellett vállalta, hogy az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira. Az Esplanade Kft. az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint + áfa értékben megváltja, engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira.

A társaság vállalja, hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát, amely használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegy-árbevételének 25 százaléka.

A határozatot követően az FTC feladata lefolytatni az Esplanade Kft-vel a tárgyalásokat a stadion felújítását, a részvénycsomag, valamint a létesítményhasználati jog adás-vételét illetően - áll az MNV közleményében.

Az MNV Zrt. haladéktalanul megkezdi az Esplanade Kft-vel az ingatlan adás-vételi szerződésének előkészítését.

A szerződés aláírása az FTC és Esplanade között megkötendő három szerződés aláírását követően lesz.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ülésén tanácskozási joggal részt vettek az FTC képviselői, és kifejezték teljes egyetértésüket a döntéssel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×