eur:
401.64
usd:
364.55
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Válság felé robog a Liverpool

Bár cáfolta a Liverpool labdarúgó-csapatának két amerikai tulajdonosa, Tom Hicks és George Gillett, hogy el szeretnék adni a klubot, az indulatok nem csitulnak az észak-angliai városban.

A hírek szerint megromlott a Liverpool két amerikai tulajdonosának viszonya, így nem kizárt, hogy egy éven belül másodszor is gazdát cserél a 18-szoros angol bajnok együttes.

A nemzetközi befektetésekkel foglalkozó Dubai International Capital nevű cég már tavaly meg akarta szerezni a liverpooli klubot, de akkor az egyesület tulajdonosa, David Moores az utolsó pillanatban meggondolta magát, és végül februárban 174,1 millió fontért és 44,8 millió fontnyi adósságátvállalásért a két tengerentúli üzletembernek adta el a csapatot.

A dubai kormány tulajdonában álló cég azonban nem adja fel, és állítólag meg akarja venni Tom Hicks részesedését.

A társaság alapítója és elnöke, Szamir Al-Ansari nagy Liverpool-szukolónak vallja magát, sok mérkőzésen részt vesz, és állandó kapcsolatban áll a klub ügyvezetőjével, Rick Parry-vel. A cégnek több érdekeltsége van a szigetországban, övék a Madame Tusseaud panoptikum, a London Eye óriáskerék, valamint a Travelodge szállodalánc is.

George Gillett is azt tervezi, hogy kivásárolja partnere tulajdonrészét, de kevés az esélye, hogy erre egyedül képes lenne. A megoldást a klub részvényeinek megvásárlására, és az új stadion építésére felvett banki kölcsönök átvállalása jelentheti, kérdés, hogy Gillett képes-e egyedül állni ezt a több százmillió fontos tételt.

Tom Hicks állítólag már kacérkodott a dubai céggel, márpedig ezt a tulajdonostárs nem vette jó néven. Az sem használt a két amerikai üzletember kapcsolatának, hogy Hicks a napokban kijelentette, tárgyalt Jürgen Klinsmann-nal esetleges szerepvállalásáról, de a német szakember végül a Bayern Münchennel állapodott meg.

A két tengerentúli üzletember szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy bármelyikük is eladná érdekeltségét a Mersey-parti csapatban.

Ha a szurkolókon múlna, már a dubai cég kezében lenne a Liverpool, ugyanis az együttes szimpatizánsainak 83 százaléka támogatja a tulajdonosváltást. A drukkerek a szerdai, Luton elleni FA Kupa-mérkőzésen tüntettek a két amerikai üzletember ellen, egyúttal Rafa Benítez menedzser maradása mellett.

A két amerikai tulajdonos korábban vitába került Rafael Benítez menedzserrel, ugyanis a nyári költekezés után nem voltak hajlandóak újabb fontmilliókat biztosítani a spanyol trénernek az igazolásokhoz.

Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Százmilliárdos pénzeső hullik jövőre a magyar lakáspiacra

Százmilliárdos pénzeső hullik jövőre a magyar lakáspiacra

A várakozások szerint jövő év januárjától május végéig mintegy 1200 milliárd forintnyi állampapírpiaci kamatkifizetésre kerül sor, és további bő 900 milliárd forintnyi állampapír jár le. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, 2025 egészében mintegy 3000 milliárdos tőke- és kamatkifizetés terheli majd az államkasszát, amiből 1800 milliárdot csak a prémium állampapírokra kell kifizetnie az államnak. Hogy ezek az összegek hol találják meg végül a helyüket, mekkora részben vándorolhatnak át a lakáspiacra, és ez milyen hatásokkal járhat, arról az október 9-i „Százmilliárdok jelenhetnek meg a lakáspiacon” című online Signature Klubunkon lakás- és állampapírpiaci szakértőkkel fogunk beszélgetni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 3. 18:12
×
×
×
×