eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Schuster a napfényt jobban szereti, mint Brémát

Ellentétben a kedden pályára lépett két angol csapattal, a szerdaiak számára nagyon is éles az ötödik forduló mérkőzése. A négy csoportból még egyikben sem dőlt el a továbbjutás - de mindegyikben lehet továbbjutó szerda estére. A Milan, például, azért is igyekszik majd, hogy a jövő heti, Japánba utazás előtt ne kelljen a legjobbaknak pályára lépni a Celtic ellen.

A Liverpool számára a hátralévő két csoportmérkőzés élet-halál harc is egyben. A Vörösöknek nyerni kell a Porto ellen is - s ha olyan jól játszanak, mint a gólrekordot hozó, Besiktas elleni fellépésükön, erre minden esélyük megvan.

Javier Mascherano visszatér a csapatba, ám Agger, Pennant és Xabi Alonso továbbra is sérült. Steven Gerrard a hagyományos liverpooli lelkesedésre épít, s hangsúlyozta a mérkőzés előtt, hogy reméli, a csapatot nem veti vissza Benítez menedzser és a tulajdonosok vitája.

A másik ágon a Besiktas az utóbbi hetekben jó formába lendült Marseille-t fogadja. Lorik Cana, az OM csapatkapitánya valószínűleg visszatérhet a csapatba.

A csoport
Besiktas-Marseille
Liverpool-Porto
A csoport állása: 1. Porto 8 pont, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 4, 4. Besiktas 3.


A Rosenborg, ha megveri a Chelsea-t, csak abban az esetben nem jut máris tovább, ha a Schalke nyer Valenciában. A norvég bajnokság már régen véget ért, a Rosenborg immár csak a BL-mérkőzésekre készül. A londoniak tartalékos összeállításban lépnek majd pályára, Petr Cech, Florent Malouda, Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho és Michael Ballack is sérült.

A Chelsea továbbjut már a hatodik forduló eredményétől függetlenül, ha nyer, vagy ha döntetlent játszik, s a Schalke nem tud nyerni Valenciában.

A csoport másik mérkőzésén a spanyol gárda szeretné megszerezni első pontjait hazai pályán, ugyanis - meglepetésre - az első két találkozóját elveszítette. Ronald Koeman, a Valencia edzője a Silva, Villa csatárkettőst tervezi, Morientes nem játszik. A kapus a hétvégi bajnoki vereségben tevékeny szerepet játszó Canizares lesz.

B csoport
Rosenborg-Chelsea
Valencia-Schalke
A csoport állása: 1. Chelsea 8 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 4, 4. Valencia 3


A Real Madrid edzője, Bernd Schuster - tétmérkőzésen most először - Németföldön irányítja majd a csapatát. Az egykori német válogatott középpályás azt mondta, játékosként volt alkalma megtapasztalni, milyen nehéz ellenfélként a Weserstadionban futballozni.

A Real szakvezetője kiemelte: érdekes feladat a számára éppen egy német csapat ellen játszani, de mint mondta, az északi Brémában nem érzi otthon magát, ő ugyanis egy andalúz-német, aki imádja a napsütést.

Schusternek nincs különöseb problémája az összeállítással, ellentétben kollégájával, Thomas Schaaffal, aki nélkülözni kénytelen legjobb játékosát, a brazil Diegót, első számú kapusát, Tim Weisét, valamint Hugo Almeidát és Torsten Fringset is.

A Lazio az Olympiakoszt fogadja, győzelmi esélyekkel. Ugyanakkor figyelmeztető az olaszok számára, hogy a görögök minkét eddigi idegenbeli mérkőzésükön legalább két gólt szereztek. Az olaszok izgulnak, felépül-e egyik legjobb csatáruk, Tommaso Rocchi.

C csoport
Werder Bremen-Real Madrid
Lazio-Olympiakosz
A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont, 2. Lazio 5, 3. Olympiakosz 4 pont, 4. Werder Bremen 3.


Rui Costa, a Benfica csapatkapitánya egykori klubtársai ellen vezényli majd csapatát. A Milan jó helyzetben van, s egy döntetlennel is már továbbjut. Carlo Ancelotti csapata számára nagyon fontos a győzelem, az edző szerint a csapat minél hamarabb el akarják dönteni a továbbjutást, hogy aztán már csak a december 7-én kezdődő klubvilágbajnokságra koncentrálhassanak.

A Milanból Ambrosini eltiltása, Inzaghi betegsége miatt hiányzik majd. A vasárnapi bajnokit kihagyó Seedorf visszatér a csapatba, így marad a Kaka, Seedorf - Gilardino felállás, Ronaldo a második félidőben lép, várhatóan, pályára.

A Celtic a Sahtar Doneck ellen játszik. A skótok számára a legnagyobb kérdés, hogy Nakamura Sunszuke, a csapat japán karmestere felépül-e a mérkőzésre.

D csoport
Benfica-AC Milan
Celtic-Sahtar
A csoport állása: 1. Milan 9 pont, 2. Sahtar 6 pont, 3. Celtic 6, 4. Benfica 3

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×