eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Beckham "olyan, mint a legjobb értelemben vett hurrikán"

David Beckham akkora bevételt hozott a Los Angeles Galaxy-nek, hogy a klub akár ki is léphetne az amerikai labdarúgó ligából (MLS).

Jó vétel volt David Beckham a Los Angeles Galaxy-nek - üzleti szempontból mindenképpen.

A nyáron a Real Madridtól érkezett angol középpályás sem tudta csapatát a rájátszásba segíteni az MLS-ben, a hat csapatos nyugati csoportban ötödikként zárt a Galaxy, ám ennek ellenére hatalmas bevételekhez jutotta a Los Angeles-i klubot.

Alexi Lalas, az együttes általános igazgatója elmondta: Beckham érkezése óta megduplázódtak a csapat bevételei, és jó úton vannak afelé, hogy az első, európai mértékkel mérve is szuperklub legyenek Észak-Amerikában.

"Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy valaki azt mondja: szerezzük meg David Beckhamet! De ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg erre esélyünk nyílt. Szerencsénk volt, hogy sikerült egy előszerződést kötni vele, és azzal válhattunk el, hogyha új kihívásra vágyik, akkor szívesen látjuk" - mondta a volt amerikai válogatott labdarúgó.

David Beckham megszerzése azt követően vált álomból valósággá, hogy kiesett Fabio Capello kegyeiből a Real Madridnál.

"Akkor úgy éreztük, sohasem lesz jobb esélyünk leigazolni őt. De először fel kellett tenni a kérdést: a segítségével fogunk tudni meccseket nyerni? Mert amennyiben nem ez a fontos, akkor nem labdarúgásról, hanem pusztán cirkuszi mutatványról beszélünk" - tette hozzá.

"Hatással van a klub valamennyi részére, és hihetetlen bevételeket generál nekünk. Olyan, mint a legjobb értelemben vett hurrikán. Minden egyes nap érezzük David Beckham erejét és imázsát" - hangsúlyozta Alexy Lalas.

Az igazgató kiemelte: Beckham segítségével világmárkává válhat a Galaxy is. "Amikor a gyerekek felkelnek a világ bármely pontján, és az amerikai labdarúgásra gondolnak, ránk gondolnak - Beckham hatására" - vélekedett.

"Kiléphetnénk az amerikai ligából, és világkörüli túrára indulhatnánk" - emelte ki a Galaxy másodedzője, Tom Payne, arra utalva, hogy a csapat immár csak a fellépti díjakból is fent tudná tartani magát.

A Los Angeles-i klub a napokban éppen Ausztráliában és Új-Zélandon játszik barátságos mérkőzéseket.

A Sydney FC elleni találkozóra 80 ezer néző volt kíváncsi, és azt láthatták, hogy az ausztrál gárda 5-3-ra győzte le a Galaxy-t. Az amerikai csapat becsületét éppen David Beckham mentette meg, aki pazar szabadrúgásgólt szerzett.

Ez volt Ruud Gullit hivatalos debütálása a Galaxy kispadján. A holland szakember november elején vette át Frank Yallop helyét, és három évre írt alá.

A túrát David Beckham is kihasználta, hogy saját bevételeit növelje: a mérkőzés után Sydney belvárosában parfümmárkáját népszerűsítette.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×