eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Capellót kivéve senki sem akar angol szövetségi kapitány lenni?

A legesélyesebbnek tartott jelöltek sorra elutasítják, hogy az angol labdarúgó-válogatott kispadjára üljenek. Eddig egyedül Fabio Capello mondta, hogy érdekelné a feladat. Közben felvetődött Jürgen Klinsmann és Alan Shearer neve is.

A szurkolók által a csütörtökön leváltott Steve McClaren helyére követelt José Mourinho kizárta, hogy elvállalná az angol szövetségi kapitányi posztot.

A Chelsea korábbi menedzsere közeli barátainak azt mondta, hogy nem érdeklődik a feladat iránt, mert inkább a spanyol bajnokság valamelyik élcsapatánál vállalna munkát. Ismerőse szerint a portugál szakvezető egyelőre kivár, hogy a Barcelonánál vagy a Real Madridnál üresedik-e meg előbb a kispad.

O'Neill nemet mondott

Egy másik esélyesnek vélt utód-jelölt, Martin O'Neill is sietve kiemelte: nem akarja elhagyni klubját, az Aston Villát.

"Ezt a munkát akarom folytatni, és véget akarok vetni a találgatásoknak. Elkötelezett vagyok a jelenlegi feladatom mellett, és szeretem ezt a munkát, noha a szövetségi kapitányi poszt is fantasztikus lehetőség" - mondta az 55 éves észak-ír szakember, aki hozzátette: még a közepén tart a birminghami klubnál elkezdett munkának.

Az Aston Villa tulajdonosa, az amerikai Randy Lerner korábban kijelentette, hogy elengedné a csapattól az edzőt.

A sajtóban felvetődött nevek közül a Newcastle trénere, Sam Allardyce és a West Ham edzője, Alan Curbishley is elzárkózott a megkeresés elől, míg Mark Hughes éppen pénteken írt alá új szerződést a Blackburnnel.Lippit még nem hívták

Az olasz együttessel 2006-ban világbajnoki címet szerzett Marcello Lippi nem zárta ki, hogy érdekelné a feladat, de úgy vélekedett, nem fogják felkérni.

"Eddig nem hívtak. Ha ez megtörténne, meglátnánk, mi lenne. Ugyanakkor nem hiszem, hogy megkeresnének, mert korábban rendre elutasítottam az angliai ajánlatokat" - nyilatkozta az 59 éves tréner.

Cappello: "Mindig vonzottak a nehéz feladatok"

A jelöltek sorozatos visszalépésével Fabio Capello, a Milannal, a Romával és a Real Madriddal is bajnoki címig jutó tréner lett a legnagyobb esélyes. Az olasz szakember nem zárkózott el, sőt, azt mondta, érdekelné a kihívás.

"Ez egy nagyon érdekes feladat, és engem mindig vonzottak a nehéz feladatok" - nyilatkozta az olasz közszolgálati televíziónak Fabio Capello.

A 61 éves tréner azt hitte, hogy José Mourinho el fogja fogadni az angol szövetségi kapitányi posztot, ám mivel a portugál ezt cáfolta, Capellónak megnőttek az esélyei.Német edző az angol kispadon?

Közben egy némileg váratlan név is került a pakliba: Jürgen Klinsmanné. A német válogatott volt kapitányát a Bayern München elnöke, a német futball legnagyobb alakja, Franz Beckenbauer ajánlotta.

"Ideális lenne a feladatra. Nagyon világos elképzelései vannak, amelyeket végre is tud hajtani. Tudja, hogy mit akar, remekül beszél angolul, és nagy tisztelet övezi a Tottenhamnél töltött évek miatt" - vélekedett a Császár.

"Három éve lenne, hogy a 2010-es világbajnokságig egy új csapatot formáljon, és ő nem törődne a régi csomaggal" - mondta Franz Beckenbauer arra utalva, hogy Klinsmann nem félne kihagyni néhány nagy öreget a csapatból.

Shearer udvariasan visszakozik

Egy korábbi kiváló labdarúgó, Alan Shearer is esélyes a posztra, noha maga az érintett ezen meglepődött.

"Több jelölt is van, akik tapasztaltabbak nálam" - mondta a tavaly visszavonult futballista.

4

Angol jelölt még a Portsmouth menedzsere, Harry Redknapp, valamint a Háromoroszlánosok utánpótlás-csapatát irányító Stuart Pearce is. Szintén felvetődött a már 2006-ban is csábított Luiz Felipe Scolari, a portugál nemzeti együttes brazil kapitányának neve, ám őt nem lenne könnyű leigazolni.

Brian Barwick, az angol szövetség (FA) igazgatója elismerte, hogy a döntés előtt kikéri az angol élklubok menedzsereinek, Alex Fergusonnak és Arsene Wengernek a véleményét.

Az angol kapitányi posztot megbízottként korábban ellátó Howard Wilkinson úgy véli, rossz üzenete van, ha külföldi trénert választ az FA. "Mennyire lenne ez ösztönző a fiatal angol edzők számára" - tette fel a kérdést.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×