eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

"Ördögi" terv az angol rangadó közvetítésére

Bár az angol labdarúgásban megszokott, hogy ünnepnapokon sem pihennek a futballisták, az egyik televíziós csatorna meglehetősen bizarr tervvel állt elő. A Premier League mérkőzéseinek közvetítéseit részben birtokló Setanta csatorna azt akarta, hogy december 24-én, vagyis szenteste rendezzék a Manchester United-Everton találkozót.

Az angol bajnoki labdarúgó-mérkőzés eredeti időpontja december 22. volt, ám a csatorna a nagyobb nézettség és a nagyobb reklámbevétel miatt szándékozott módosítani ezen.

Az ötleten felháborodott a Manchester United és a városi rendőrség is, így sikerült megtorpedózni a barátságtalan tervet.

"Ez egy rémálomszerű ötlet volt, amit sikerült gyorsan meghiúsítani" - mondta egy rendőrségi alkalmazott.

Az illetékes kifejtette: logisztikai káoszt okozott volna, ha a szokásos karácsonyi torlódáson túl még szurkolók lepik el a várost. A két város és a két klub közötti rivalizálást is tekintve ez katasztrófát okozhatott volna - tette hozzá.

"A televíziós társaságok mindig is a sikeres csapatok mérkőzéseit akarják közvetíti főműsoridőben. Ezért nem is lehet őket okolni, hiszen rengeteg pénzt költöttek a jogokra. A pénz az összes egyesület számára fontos. De ha egyszer kezet rázol az ördöggel, el kell fogadnod, hogy ők irányítanak" - mondta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakvezetője.

A bajnoki összecsapást végül december 23-án délután egy órától rendezik, így a futballisták a pálya helyett családi körben ünnepelhetnek.

A Setanta idén nyáron szerezte meg a mérkőzések közvetítésének jogát - felesben a korábbi tulajdonos Sky Sports csatornával. Az ír kézben lévő csatorna 392 millió fontot fizetett, és szezononként 46 mérkőzést közvetíthet az angol ligából.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×