eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Harmincmillió forinttal több jut az olimpiai felkészülésre idén

Több tízmillió forinttal kiegészíti a kormány a pekingi olimpiai felkészülést segítő Gerevich-ösztöndíj idei forrásait.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport-szakállamtitkárságának közleménye szerint a döntés nyomán decemberben is hozzájuthatnak ösztöndíjukhoz az olimpiai és paralimpiai kerettagok.

A tárca felhívja a figyelmet arra, hogy a pótlólag biztosított 30 millió forintból 28,3 millió fedezi az ösztöndíj költségeit, a többi az olimpiai kvalifikációt szerzett sportolók havi 100-100 ezer forintos juttatását biztosítja.

A miniszterelnök által korábban felajánlott 660 millió forintos plusz támogatásból három sportág, az evezés, a birkózás és az ökölvívás részesül összesen 10 millió forint ösztöndíj-támogatásban.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×