eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Cannavaro nem játszik a Real Madridban

A BL-ben ezúttal a szerdai párosítás az "erősebb": nagy érdeklődés előzi meg a Real Madrid az Olympiakosz elleni mérkőzését, a Chelsea és a Schalke összecsapását, s nem utolsósorban a Milan következő fellépését. Vajon mire megy a címvédő az eddig százszázalékos Sahtar ellen, talán legjobb játékosa nélkül?

Az A csoportban a Besiktas vendége lesz a Liverpool. Rafa Benítez szerint az Olympique Marseille elleni hazai vereség után mindenképpen nyernie kell a csapatának. A Vörösöktől hiányozni fog az Everton elleni múlt szombati rangadót is kihagyó Fernando Torres.

A Liverpool eddig háromszor játszott idegenben török csapattal a bajnokok tornáján, s egyszer sem tudott nyerni. Igaz, 2005-ben, a Milan ellen, éppen Isztambulban nyerte meg a trófeát.

A Marseille jó helyzetben vár a Portóra: gyenge bajnoki szereplése ellenére a Bajnokok Ligájában nagyszerűen szerepel. Két mérkőzéséből kettőt nyert meg eddig. Eric Gerets játszatni fogja Djibril Cissét, annak ellenére, hogy a válogatott csatárt vasárnap este saját klubjának szurkolói kifütyülték a Lens elleni bajnokin. Gerets azt mondta erre: "Húsz évet futballoztam, évek óta edző vagyok, de ilyet még nem láttam. Egy csapat szurkolói a saját emberüket fütyülik ki, hihetetlen!"

A csoport: Besiktas-Liverpool, Marseille-Porto
A csoport állása: 1. Marseille 6 pont, 2. Porto 4, 3. Liverpool 1, 4. Besiktas 0


A B csoportban a Valencia Trondheimbe utazott, a Rosenborg elleni mérkőzésre. A spanyolok eddig az idegenbeli mérkőzésüket megnyerték, a hazait elveszítették. Nagyon erős csapattal támadnak majd. A középpályás és a csatársor összetétele: Joaquín, Albelda, Baraja, Silva, Villa és Morientes. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a 202 centi magas Zsigics is bekerül a csapatba, mivel fizikai erejére szükség lehet a szálfatermetű norvégok között.

A Chelsea kapcsán még mindig a pályán kívül történnek a legérdekesebb események, noha a Schalke elleni találkozó nagyon fontos a továbbjutás szempontjából. A Kékek közül Terry és Ashley Cole fog hiányozni, a többi alapember játékra kész.

Ám a La Gazzetta dello Sport szerint, például, a Juventus sportigazgatója, Alessio Secco épen Londonban van, hogy ajánlatot tegyen a Chelsea-nek Frank Lampard megvételére. Didier Drogba iránt is több klub érdeklődik - noha a Real Madridnak csak akkor kellene, ha nem tud fiatalabb csatárt szerezni a nyáron a királyi klub.

A Schalke szeptemberben nagyon jó formában futballozott, ám az utóbbi két bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. A királykékek vélhetően az ellentámadásokra építenek majd, s egyetlen csatárral játszanak. Kevin Kuranyira vár a nem túl hálás szerep.

B csoport: Rosenborg-Valencia, Chelsea-Schalke
A csoport állása: 1. Chelsea 4 pont, 2. Valencia 3, 3. Schalke 3, 4. Rosenborg 1

Brémában két, általában sok gólt szerző támadósor találkozik majd a Werder és a Lazio meccsén. Ugyanakkor a római csapat - amelynek edzője, Delio Rossi századszor ül a csapat kispadján - sérülésektől sújtott. A kulcsemberei közül Mutarelli, Mauri, Behrami és a hétvégi bajnoki mérkőzést góljával eldöntő Pandev sem játszik. A Lazio a BL egyetlen veretlen olasz csapata!

A Werderből Hunt, Baumann, Owomoyela és Wome hiányzik majd sérülés miatt, no meg Klasnic, aki még nem épült fel a veseátültetése óta. A német csapat a legutóbbi fordulóban, óriási meglepetésre kikapott az Olympiakosztól, s miután az első körben a Real Madrid ellen sem szerzett pontot, egy újabb vereség szinte kilátástalan helyzetbe sorolná.

A Real Madrid a csoport másik három tagjának pontvesztései után az Olympiakosz elleni győzelemmel nagyon jó helyzetbe kerül. Bernd Schuster és a játékosai egyöntetűen hangoztatják, el kell felejteni az Espanyol elleni vereséget. Robinho (és Julio Baptista) ellen a klub a múlt heti késés miatt fegyelmi vizsgálatot kezdett, de ettől még az egykori Santos-játékos visszakerül a kezdőcsapatba.

Bernd Schuster azt mondta a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón, hogy nem tudja mit fog játszani az Olympiakosz - vélhetően ezzel arra célzott, hogy a görögök a legutóbbi játéknapon, Brémában, meglepően nyíltan futballoztak.

Azt is mondta, nagyon jók a légiósok a pireuszi gárdában - bizonyítékként, talán nem "véletlenül", három, korábban a Primera Divisiónban szerepelt játékos nevét emlegette, Gallettiét, Kovacsevicsét és a Real Madridtól eligazolt Raúl Bravóét.

Cannavaro és Diarra sérülés miatt nem lesz a pályán, így a Madrid várható kezdőcsapata a következő: Casillas - Salgado vagy Torres, Sergio Ramos, Metzelder, Marcelo - Robinho, Gago, Guti, Sneijder - Raúl, Van Nistelrooy.

C csoport: Werder-Lazio, Real Madrid-Olympiakosz
A csoport állása: 1. Olympiakosz 4 pont, 2. Real Madrid 4, 3. Lazio 2, 4. Werder Bremen 0


A D csoportban találkozik egymással a Benfica és a Celtic. A két együttes tavaly ősszel is játszott egymással Lisszabonban, akkor a portugálok 3-0-ra nyertek. Most is a házigazdák tűnnek esélyesebbnek, a Celtic szombaton 3-0-ra kikapott legnagyobb hazai riválisától, a Rangerstől.

A Milan és a donyecki Sahtar a forduló egyik slágermérkőzését játssza majd a San Siróban. Az olaszok - bármennyire is tagadja náluk szinte minden érdekelt - válságban vannak. A soraikból hiányozni fog a Celtic elleni színészkedése miatt eltiltott Dida, de nem ez lehet a piros-feketék számára a legnagyobb veszteség, hanem hogy a térdét fájlaló Kaka játéka bizonytalan. Ancelotti szerint ötven százaléknyi esély van arra, hogy a brazil felépül.

Az ukránok a legjobbjaikkal, köztük az olasz válogatott Lucarellivel érkeztek Milánóba. Edzőjük, a román Mircea Lucescu kiválóan ismeri az itáliai, sőt a milánói körülményeket: korábban az Inter edzője is volt.

D csoport: Benfica-Celtic, Milan-Sahtar Doneck
A csoport állása: 1. Sahtar 6 pont, 2. Celtic 3, 3. Milan 3, 4. Benfica 0

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×