eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Elvi okokból nem focizik Izraelben a német válogatott játékos

Németországi zsidók szervezete azt követeli, hogy zárják ki az utánpótlás-válogatottból Ashkan Dejagah iráni születésű labdarúgót, mivel megtagadta a játékot Izrael ellen.

A 21 éves német-iráni kettős állampolgárságú játékos politikai okokkal magyarázza döntését: Irán megtiltotta polgárainak, hogy a perzsa állam részéről el nem ismert Izraelbe utazzanak, ezért mondta le a mérkőzést.

A Zsidók Központi Tanácsa elmarasztalta a Német Labdarúgó Szövetség döntését, amellyel elfogadta a Wolfsburgban futballozó játékos távolmaradását.

"Sértés lenne ránk nézve, ha szó nélkül tűrnénk az ilyen magatartást" - jelentette ki Charlotte Knobloch, a tanács elnöke.

"Ha valaki a német válogatott tagja, akkor Németországot képviseli és származásától függetlenül el kell fogadnia a mi normáinkat. Országunk baráti kapcsolatot ápol Izraellel, kár lenne egy futballista miatt veszélyeztetni a jó viszonyt" - tette hozzá

Volker Beck, a Zöld Párt tagja viszont megérti a játékost. Közölte: "Nem ismerjük a hátteret, elképzelhető, hogy Dejagah Iránban élő családtagjait vagy rokonait érheti bántódás, ha pályára lép Izraelben. Ebben az esetben maximálisan megértem a futballistát, azt viszont neki kell megértenie és elfogadnia, ha ezek után nem számítanak rá a német válogatottban."

A német U21-es nemzeti csapat - előreláthatólag Dejagah nélkül - pénteken Tel-Avivban lép pályára Izrael ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×