eur:
397.04
usd:
355.64
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Szávay Ágnes: két lépésre (a) Vénustól

Szávay Ágnes újabb mérkőzést nyert: ezúttal a szöuli Hansol Open második fordulójában az orosz Galina Voszkobojevát győzte le. Következő ellenfele a görög Eleni Danilidu lesz.

A magyar élversenyző az első játszmát 6:1-re nyerte meg. A másodikban az orosz lány elvette az adogatását, s 3:1-re megugrott. Szávay azonban utána már nem ismert kegyelmet, 6:4-re fordított, s bejutott a következő fordulóba.

Ezzel tovább javította 2007-es mérlegét, 59 egyes mérkőzést nyert meg, s csak 13-at veszített el. Még látványosabb a mutató, ha csak az áprilisi, budapesti verseny óta elért eredményeit összesítjük: 49 mérkőzésből 43 győzelem, hat vereség.

Augusztus eleje óta csak Szvetlena Kuznyecova tudta megverni, egyszer "rendesen" (a US Open negyeddöntőjében), egyszer pedig azért, mert a New Haven-i döntőben Ági, sérülése miatt, nyert állásban kénytelen volt feladni a mérkőzést.

Ellenfele az elődöntőbe jutásért az ötödik helyen kiemelt, egyébként címvédő görög Danilidu lesz, aki az amerikai Ashsa Rolle ellen nyert a második fordulóban.

A 25 éves görög lánnyal idén egyszer találkozott, New Havenben. Szávay három játszmában, 4:6, 6:1, 7:5-re győzött.

A magyar élversenyzőt már csak két lépés választja el a döntőtől - minden bizonnyal egyúttal az első helyen kiemelt Venus Williams elleni mérkőzéstől.

Ági egyébként nagyon népszerű Szöulban is, szerdán autogramórát tartott. A koreaiak - elsősorban a gyerekek - hosszú sorokban kígyóztak az egyre értékesebb aláírás megszerzésére várva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×