eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Õrizetbe vették a Real Madrid elnökét

New Yorkban őrizetbe vették Ramón Calderónt, a Real Madrid elnökét. Gyorsan kiderült: tévedésről van szó, a körözött személyt ugyan Calderónnak hívják, de nem azonos a madridi presidentével.

Ramón Calderón rövid magánlátogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban. Az 51 éves, jogi végzettségű klubelnököt az egyik New York-i repülőtér bevándorlási tisztje feltartóztatta, és közel három órán keresztül őrizetben tartották.

Kiderült, hogy Calderón családneve megegyezik egy körözés alatt lévő emberével, ez okozta a félreértést.

2001. szeptember 11. óta nagyon szigorúak az ellenőrzések valamennyi New York-i repülőtéren, de a szigor csak fokozódott a napokban az ENSZ-közgyűlés és George Bush elnök városban tett látogatása miatt.

A Real-elnökkel utazó felesége az őrizetbe vétel után azonnal felhívta telefonon jó barátját, Alfredo Pérez Rubalcaba belügyminisztert. Ám a kormánytag közbenjárására már nem volt szükség, mert miután tisztázódott a félreértés, Calderónt - bocsánatkérések közepette - elengedték.

A Real Madrid hivatalos közleményt bocsátott ki az esetről, amelyben többek között az olvasható: "Ramón Calderónt, a Real Madrid elnökét tévedésből feltartóztatták az egyik New York-i repülőtéren, miután a bevándorlási tiszt látta, hogy az elnök egyik családneve a feketelistán szerepel".

Ahogy az ügy tisztázódott, a Real Madrid elnöke, aki magánügyben tartózkodik New Yorkban, elfogadta a bocsánatkérést, s folytatta útját.

A madridi Marca megemlíti, hogy Ramón Calderóné nem egyedi eset, nemrégiben a híres flamenco táncos, Antonio Canales, valamint a mexikói filmdirektor-producer, Guillermo del Toro is hasonlóképpen járt.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×