eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Szávay legyőzte a szerb világsztárt

Szávay Ágnes pályafutása legnagyobb sikerét aratta a Pekingben rendezett, 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán. Az alig 19 éves magyar játékos a kínai verseny rendkívül izgalmas döntőjében három szettben, 6:7, 7:5, 6:2-re győzött a második helyen kiemelt, a világranglistán harmadik szerb Jelena Jankovics ellen.

Szávay Ágnes korábban még soha nem tudott győzni második kategóriás WTA-viadalon. Sikerével minden bizonnyal bejut a legjobb 20 közé a világranglistán.

Az első szettben Jankovics már 3:1-re is vezetett, de Szávay egyenlíteni tudott, majd a rövidítésben három játszmalabdája is volt. Ezeket a szerb játékos hárította, és 7:6-tal előnyt szerzett, majd a második felvonásban 5:1-re elhúzott.

Szávay Ágnes ezután sorozatban kilenc (!) gémet nyert, így a második szett az övé lett (7:5), a harmadikban pedig 3:0-ra vezetett.

Az összeomló Jankovics ezután összesen két játékot hozott, de nem tudta megakadályozni Szávayt a hatalmas siker elérésében.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×