eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Mourinho után nem volt ütőképes a Chelsea a rangadón

A Manchester United labdarúgócsapata sorozatban ötödik tétmeccsét ezúttal már nem 1-0-ra nyerte meg. Sir Alex Ferguson együttese az angol bajnokság hetedik fordulójában 2-0-ra győzött a vendég Chelsea ellen.

A Chelsea nem játszott rosszul az első félidőben, de semmiképpen sem kerekedett a United fölé félidőben. Egységet sugároztak a kezdés előtt, s egységben futballoztak a folytatásban. A Man United alig tudott helyzeteket kialakítani. Az egyiknél Wayne Rooney helyzetbe került a Chelsaea izraeli védőjével, Ben Haimal szemben, de csavarását Petr Cech bravúrral védte.

A félidő közepén akár büntetőt is rúghatott volna a United - Joe Cole szabálytalankodott Evrával szemben. Később Mikel Obi piros lapot kapott durvának minősített szereléséért, a játékvezető, Mike Dean alighanem elkapkodta a döntést.

Nem kapkodta el, ellenben, a félidő lefújását. Kétpercnyi hosszabbítást jelzett, aztán még tovább engedte a játékot. Akkor fejelte a találkozót valójában eldöntő gólt a kapufa közeléből Carlos Tévez. Ez volt az argentin csatár első gólja új klubjában, hivatalos mérkőzésen.

A második játékrészben Ryan Giggs egyszer közel járt a gólszerzéshez, de a United számára a legfontosabb az eredmény tartása volt. Ráadásul a Chelsea egy ízben hálás lehetett a bírónak, aki ki is állíthatta volna a Cristiano Ronaldo ellen szabálytalankodó Joe Cole-t.

A hajrában a Man United növelte az előnyét: Louis Saha büntetőből lőtt Cech kapujába. A Manchester United a 2-0-val az idény eddigi legfölényesebb diadalát aratta a masszív, de a kapura veszélytelen Chelsea ellen. A Premier League-ben címvédő manchesteriek sikerükkel előreléptek a tabella második helyére.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×