eur:
396.16
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A galaktikusok tüneteitől szenved a Barcelona

Az AS Roma vezet Olaszországban, az Arsenal Angliában, a Chelsea és a Barcelona ellenben megint nem tudott nyerni. A Manchester United mindössze négy gólt szerzett eddig, hat mérkőzésén. Wesley Sneijder, a Real Madrid új csillaga három bajnokin három szabadrúgásgólt lőtt. Meglepetések és furcsaságok nyomában az európai futballpályák történéseit figyelve.

Menetel az Arsenal, pontelőnnyel vezeti a táblázatot, noha egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a Liverpoolt kivéve, minden közvetlen riválisánál. Az "Ágyúsok" híveit ennél nagyobb boldogság nem is érheti szezon közben: vezet a csapat a Premier League-ben, mégpedig éppen a leggyűlöltebb ellenfél, a Tottenham elleni győzelemmel az élre ugorva.

Jol mondja: a Tottenham kivégezhette volna az Ágyúsokat

A jóval a várakozás alatt teljesítő Tottenham némileg meglepte Wenger csapatát az első félidőben, Gareth Bale szabadrúgásból becsavarta a labdát Almunia kapujába. Martin Jol, a bajban lévő menedzser szerint csapata a későbbiekben "kivégezhette" volna az Arsenalt, s miután ezt nem tette meg, nagy árat fizetett.

A nem csak világsztárokat felvonultató Arsenal (Almunia, Sagna, Toure, Silva, Clichy, Hleb, majd Song Billong, Fabregas, Diaby, majd Rosicky, Flamini, Adebayor, Van Persie, majd Denilson ) a togói válogatott, Emmanuel Adebayor góljával egyenlített ki a 65. percben, Cesc Fabregas szerezte meg a 80. percben a vezetést, majd Adebayor adta meg a kegyelemdöfést az utolsó percben.

Adebayor: három meccs, három gól

Arsene Wenger elsősorban csapata egységét, küzdőszellemét dicsérte a mérkőzés után. Valóban jó a küzdőszellem: a csapat öt találkozójából hármat is úgy nyert meg, hogy a 80. percben még nem vezetett. Adebayornak ez volt a szezonban a harmadik bajnokija, s már három találatnál jár - egyébként az öt meccset maga mögött tudó Fabregasnak is három gól áll a neve mellett.

Az Arsenal tíz, a most gólképtelennek bizonyuló Liverpool 11 gólnál tart már - a Manchester United csak négynél. A bajnok nagyon takarékos: sorozatban harmadszor nyert 1-0-ra. Ezúttal Nemanja Vidics fejese hozta meg a győzelmet. Cristiano Ronaldo, az eltiltása után, már játszott, de a sérült Wayne Rooney még nem.

A City olyan mint a United Manchesterben

Ismét nyert az első három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, majd kétszer kikapó Manchester City. Sven-Göran Eriksson csapata számára ragadós a szomszéd példája: a kékek is 1-0-ra győztek. A meccs egyetlen gólját Michael Johnson lőtte, nagy vágta után szép lövéssel - hja, kérem, ilyen névvel nem lehet lassan futni! A Man City a harmadik mérkőzését nyerte meg hazai pályán 1-0-ra, s a másodikat a mindössze 19 éves középpályás találatával.

Mourinho: A bíró kérjen bocsánatot!

José Mourinho szeretné, ha a Blackburn elleni találkozó játékvezetője bocsánatot kérne a csapattól. Azt állítja, hogy Salomon Kalou nem volt lesen a találkozó kulcsjelentetében, következésképpen szabályos gólt szerzett. A televíziós felvételek alapján - a portugál edzőnek igaza van.

Mindazonáltal a Chelsea-nek, hiába védett az amerikai Brad Friedel ihletett formában, nyerni kellett volna a Rovers ellen. Mourinho szerint azonban csapata nem bírta el, hogy a legveszélyesebb góllövők közül Didier Drogba, Frank Lampard és Claudio Pizarro sem játszhatott. A Kékek eddig hét gólt szereztek a bajnokságban, ebből öt az említett trió tagjainak nevéhez fűződik.

A Barcelonán olyan "tünetek" látszanak, mint a galaktikusok Real Madridján. Vitathatatlanul a legerősebb a csapat kerete a Primera Divisiónban, de továbbra sem tud nyerni idegenben. Tavasszal, amikor nagy volt a baj, összekapta magát a gárda, megnyerte vendégként játszott utolsó három bajnokiját. De ha korábban csak megközelítően olyan eredményes idegenben, nem a Real Madrid nyeri a bajnokságot.

Pamplonában februárban sem ment

A Barca most a legutóbbi idény cipőjébe bújt bele: az első három fordulóban kétszer játszott idegenben, s mindkettő gól nélküli döntetlenre végzett. Vasárnap este Pamplonában vonultak le lehajtott fejjel a játékosai a pályáról - éppen olyan eredménnyel zárták az Osasuna pályáján a fellépést, mint februárban.

Frank Rijkaard ezúttal Samuel Eto'o mellett nem számíthatott Lionel Messire sem, így bekerült a kezdőcsapatba a 18 éves, mexikói Giovani, majd csereként pályára lépett a még nála is fiatalabb, az európai futball legnagyobb tehetségének kikiáltott, szerb-spanyol Bojan Krkic.

Idegenben még gólt sem lőtt a Barcelona

Velük sem ment, a Barcelona, kiábrándító játékot produkált. Sovány vigasz, hogy a védelem három mérkőzésen mindössze egy gólt kapott - a Barcelona eddig a támadójátékáról volt híres, az pedig, idegenben már másodszor mondott csődöt a még egy hónapja sem tartó szezonban.

Saviola és Higuaín első, Sneijder negyedik találata

A Real Madridnál ellenben ünnepelnek: ki gondolta volna augusztusban, hogy a Real Madrid három forduló után kilenc ponttal áll majd. Ruud van Nistelrooy ezúttal nem volt hadra fogható, így Javier Saviola kezdett - s góllal tette ezt emlékezetessé. Rá jellemző, szemfüles gól volt, kihasználta gyors helyzetfelismerését, s rendkívüli indulósebességét.

A második gólt Wesley Sneijder lőtte - ez már aligha meglepetés, az meg még kevésbé, hogy szabadrúgásból. Hat perccel később, az utolsó negyedóra kezdetén Bernd Schuster lecserélte a holland középpályást, a Bernabéu közönsége dübörgő vastapssal ünnepelte Sneijdert.

Nem sokkal később az Almería szépített, de az utolsó gól az idény során először játszó Gonzalo Higuaíné volt, aki erre a szezonra 15 gólt ígért - egy megvan belőle.

A Sevilla simán nyert, Kerzsakov kihagyott egy büntetőt

A Sevilla könnyű győzelmet aratott a Recre ellen, Kerzsakov és Kanouté is két-két gólt szerzett. Még az sem számított, hogy az orosz csatár kihagyott egy büntetőt.

{{keretes_cim}}

Sevilla-Recreativo 4-1
Osasuna-Barcelona 0-0
Real Madrid-Almería 3-1
Murcia-Atlético 1-1
Racing-Levante 1-0
Mallorca-Villarreal 0-1
Deportivo-Betis 1-0
Espanyol-Getafe 1-0
Valencia-Valladolid 2-1
Athletic Bilbao-Zaragoza 1-1

Az élcsoport: 1. Real Madrid 9 pont, 2. Sevilla 6 (2 mérkőzés), 3. Valencia 6, 4. Villarreal 6, 5. Barcelona 5

Óriási formában kezdte az AS Roma az olasz bajnoki idényt. Az Inter ellen az olasz Szuperkupát is megnyert, sárga-bordó alakulat a harmadik forduló után egyedüli százszázalékosként vezeti a táblázatot. Hét gólt szerzett, s még egyet sem kapott.

Totti megint megtette a magáét


A hétvégi "áldozat" a Reggina volt, amely bő ötven percen keresztül állta hazai pályán a római rohamokat, ám aztán a brazil Juan megszerezte pályafutása első gólját a Serie A-ban. A második találat a legutóbbi szezon gólkirályáé, Francesco Tottié volt - értékéből semmit sem von le, hogy a mérkőzés azon szakaszában a Reggina, Valdez kiállítása miatt már régen csak tíz emberrel játszott.

Di Natale a hét hőse

Meglepő vereséget szenvedett a Juventus hazai pályán az Udinese csapatától. Az olasz futballban a hét hőse nyilvánvalóan Antonio Di Natale: szerdán a válogatott tagjaként két gólt szerzett az ukránok elleni Eb-selejtezőn, most pedig ő küldte a labdát Gianluigi Buffon hálójába.

A Juvénak még helyzete is alig akadt, ha csak Alessandro Del Piero két, a kapu fölött a pályát elhagyó labdáját nem tekintjük annak. A csapat edzője, Claudio Ranieri szerint játékosait megzavarta, hogy Mauro Camoranesit az első félidőben, izomproblémái miatt, le kellett cserélni. A legutóbbi bajnoki fordulóban, a Cagliari ellen, a világbajnok középpályás volt a győzelem hőse, a Juventus mindhárom találatában közreműködött.

Nem játszottak a magyarok

Az Inter simán nyert a Catania ellen, az első gólt Hernán Crespo, a másodikat a Bajnokok Ligájára nem nevezett, brazil César szerezte. Megszerezte első hazai győzelmét a Napoli, amely a két héttel ezelőtti, udinei bravúr után legyőzte a Sampdoriát is. Góljait Marcelo Zalayeta és Marek Hamsik szerezte. Mindkét csapat keretében akad magyar állampolgárságú játékos (Garics György a Napoliban, Koman Vladimir a másik oldalon), ám egyikőjük sem játszott.

Ancelotti máris "rotál"

A Milan már a Bajnokok Ligájára készült szombaton - legalábbis ere következtethetünk tartalékos összeállításából (Dida, Cafu, Nesta, Kaladze, Favalli, majd Jankulovski 61., Gattuso, majd Inzaghi 46., Émerson, Ambrosini 65., Brocchi, Gourcuff, Seedorf, Gilardino. A házigazda Siena komikus góllal szerzett vezetést, Dida és Kaladze is hibázott, ráadásul Maccarone lesről lőtt a kapuba. Az utolsó percekre a Milan összeszedte magát, Nesta kiegyenlített, sőt a 95. percben Seedorf szabadrúgása után a labda a lécről pattant le.

4

Továbbra is jól megy a magyaroknak a Bundesligában. Vasárnap Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe és Dárdai Pál együttese, a Hertha is nyerni tudott, egyaránt idegenben. Mindkét magyar középpályás végigjátszotta a találkozót.

Hajnal Tamás gólpasszt adott

A KSC a Wolfsburg otthonában győzött, két, a második félidőben szerzett fejes góllal. Az első előtt Hajnal Tamás ívelte a labdát klubtársa, a svájci Mario Eggimann fejére. Az újonc együttes immár a második mérkőzését tudta idegenben megnyerni.

A Hertha Duisburgban nyert 2-1-re, a szerb Pantelics két jobblábas lövésével. Dárdai Pál ezúttal is jól futballozott. A berliniek először nyertek az idény során idegenben.

Huszti ezúttal az előkészítő szerepkörében

A 12. helyen álló Hannover 2-2-es döntetlent harcolt ki a Nürnberg otthonában. Huszti Szabolcs 78 percet játszott, csapata első gólját ő készítette elő.

A forduló rangadóján a Bayern München hátrányba került a horvát Rakitic gólja után a Schalkéval szemben. A bajorok mégis megmentettek legalább egy pontot, Miroslav Klose révén.

A bajnoki cím legnagyobb favoritjának tartott Bayern három győzelemmel kezdte az idényt, azonban a negyedik és az ötödik fordulóban, előbb a Hamburg, majd a Schalke ellen is csak 1-1-re volt képes.

A Schalke a döntetlenek csapata

Ez amúgy a gelsenkircheni csapat esetében a leggyakoribb eredmény: a Schalke az utóbbi három bajnokiján 1-1-re végzett. Öt forduló után még veretlen - de négy döntetlen áll a neve mellett.

Dortmund-Werder Bremen 3-0
VfB Stuttgart-Cottbus 3-0
Bayern München 1-1
Leverkusen-Bochum 2-0
Nürnberg-Hannover 2-2
Bielefeld-Rostock 4-2
Frankfurt-Hamburg 2-1
Wolfsburg-Karlsruhe 1-2
Duisburg-Hertha BSC 1-2

Az élcsoport: 1. Bayern 11 pont, 2. Bielefeld 10, 3. Frankfurt 10, 4. Dortmund 9, 5. Hertha 9, 6. Karlsruhe 9

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×