eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A Milan mégis leszerződtette a brazil válogatott korábbi csapatkapitányát

A Milan mégis csak szerződtetett egy brazil válogatottat a nyáron - igaz nem Ronaldinhót, s még csak nem is Júlio Baptistát. A Puma, azaz Émerson visszatér Olaszországba, az AS Roma és a Juventus egykori játékosa a Milan mezét viseli majd.

A Milan honlapján rövid hír tudatja, hogy "A klub leszerződtette Émersont a Real Madridból.". A középpályás kétéves szerződést kötött a piros-feketékkel, körülbelül ötmillió euró ellenében válthatott klubot.

Émerson a Milan hetedik brazil játékosa, Kaka, Dida, Cafu, Serginho, Ronaldo és - Kaka öccse - Digao mellett. A már szintén megvett Pato Alexandre januárban játszhat majd hivatalos mérkőzéseket a Milanban.

Émerson Rosa de Ferreira. 1976. április 4-én, Pelotasban (Rio Grande do Sul állam) született. 177 centi magas, 75 kiló. Már 1992-ben profiszerződést kötött vele a Grêmio, de aztán fél évre kölcsönadta a São Paulo államba való Botafogónak.

1994-ben játszott először országos bajnoki mérkőzést a Porto Alegre-i klubban, majd az 1995-ös év nagy részét súlyos térdsérülése miatt kihagyta. 1997 nyaráig futballozott a Grêmióban, akkor a Bayer Leverkusen vásárolta meg.

A német klub tagjaként a Bundesliga legjobb játékosának választották, majd 2000 nyarán német eladási rekordot jelentő, 19,3 millió eurónak megfelelő összegért az AS Romához szerződött.

Első mérkőzései egyikén megsérült, így az idény jelentős részét kihagyni kényszerült. Visszatérése után a középpályás sor egyik leghasznosabb tagjává vált az idény végén bajnoki címet nyerő együttesben. 2004 nyarán követte edzőjét Fabio Capellót a Juventushoz.

Két év alatt két bajnoki címet nyert a Juventusszal, de azokat az emlékezetes bundabotrány miatt a szövetség visszavonta. 2006 nyarán a Pumának becézett játékos követte Capellót Madridba.

Játékával csalódást okozott, nem fogadta őt el a madridi közönség. Néhány hónapon keresztül Émerson nem is volt hajlandó a hazai meccseken játszani. Nyilvánvaló volt, hogy az edző menesztése után róla is szívesen lemond a spanyol bajnokcsapat.

A Milan érdeklődött Émerson iránt, de a vételárban nehezen tudott a két klub megállapodni. Végül az olasz klub "győzött", s így Gattuso és Pirlo mellé szerzett még egy védekező középpályást.

Émerson, a brazil válogatott korábbi csapatkapitánya az 1998-as Mondial előtt az utolsó pillanatban került be Romário helyett, s nyert aztán ezüstérmet, 2002 nyarán viszont, miután csapatkapitányként biztos helye volt egykori klubedzője, Luiz Felipe Scolari válogatottjában, egy nem túlságosan komoly edzésgyakorlat közben kapusként (!) megsérült, s ezért lemaradt a világbajnoki címről. 2006-ban részt vett a világbajnokságon, majd elbúcsúzott a brazil válogatottól.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×