eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egy új csodagyerek rugdossa az AC Milan góljait - nézze meg!

Egy kisebb világbajnoksággal is felér a földkerekség leghíresebb klubjainak ifitornája. Malajziában a résztvevő 16 gárda között olyan neves alakulatok lépnek pályára, mint a Flamengo, a Boca Juniors, a Barcelona, az Arsenal, a Manchester United, a Bayern München, s nem utolsósorban az Inter, a Juventus és az AC Milan 19 éveseinek csapata.

A Bajnokok Ifjúsági Kupája nevet viselő sorozatot a tervek szerint a jövőben minden esztendőben megrendezik, ez lesz a korosztály klubvilágbajnoksága. A tizenhatos mezőnyben 12 európai, két dél-amerikai, s két ázsiai szerepel.

Összesen 34 meccset játszanak a tornán - egyelőre az elődöntők felé halad a mezőny: az már biztos, hogy az AC Milan, s a Flamengo is játszhat majd a döntőbe jutásért. Bejut még a legjobb négy közé a Manchester United vagy a Barcelona, illetve az Inter vagy a Juventus is.

A legtöbb európai gárdában akadnak légiósok - magyar futballista, sajnos, nincs a mezőnyben. A torna eddigi csillaga egy fiatal, afrikai származású fickó az AC Milanból: Pierre Aubameyang. Nem kevesebbet tett, mint hogy az eddig veretlenül menetelő, a Flamengo elleni döntetlen után az Ajaxot, az Arsenalt és a Bayern Münchent is kapott gól nélkül verő Milan minden gólját ő lőtte.

Az 1989-es születésű fiú óriási tehetség, nagyon sokra tartja őt edzője, Filippo Galli, az egykori BEK-győztes védekező középpályás is. Egyébként a Milan nagyszámú magyarországi híve számára minden bizonnyal ismerős a családnév: Pierre, akit azonos nevű édesapjától az Emerick névvel is megkülönböztetnek, már a család harmadik tagja, aki szerződést kapott a Milannál.


A legidősebb fiú, Catilina még Gabonban született, a Reggiana hozta Európába. 17 évesen, 2000-ben kapott szerződést a Milantól. Hat éven keresztül volt a klub tagja, de csak egyetlen bajnoki találkozón játszott, az egyesület rendszeresen kölcsönadta, játszott a Triestinában, az Anconában, a Riminiben, a Luganóban és a Chiassóban is.

Háromszoros gaboni válogatott, egyébként mostanság a francia Paris FC játékosa. Érdekes, hogy miután 2002 őszén játszott a Deportivo elleni BL-csoportmérkőzésen, tulajdonképpen a Bajnokok Ligája győztesének mondhatja magát.

Az egyik öccse, a húszéves Willy a mostani idényben is a Milan profi keretében szerepel. Bár hivatalos meccsen még nem lépett pályára a piros-feketéknél, idén januárban, például, az ő góljával nyerte meg a Milan a Luigi Berlusconi-kupát - a Juventus ellen!

A legutóbbi szezonban 23 mérkőzésen 18 gólt szerzett az ifjúsági csapatban. Augusztus elején, a moszkvai tornán ő volt a az AC Milan egyetlen csatára.

S íme, megismerhettük - például az egyik, Magyarországon fogható sportadó segítségével, amely közvetít a malajziai tornáról - a harmadik fiút, a 18 éves Pierre-t is.


Pierre állítólag még tehetségesebb, mint a bátyjai: első számú esélyese annak, hogy megszerezze a malajziai torna gólkirályának járó Roberto Bettega-díjat.

Amúgy volt kitől örökölniük az Aubameyang fiúknak a tehetséget: édesapjuk több mint nyolcvanszor játszott a gaboni válogatottban.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×