eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

"Csak Talmácsi és én vagyok esélyes a vb-aranyra" - mondja a spanyol vetélytárs

Azt állítja Héctor Faubel, a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályában jelenleg az összesített pontverseny második helyén álló spanyol a legnagyobb példányszámú madridi sportnapilapban, a Marcában, hogy közte és Talmácsi Gábor között dől majd el a világbajnoki cím. Másnak nincs esélye.

A 24 éves Faubel az idei szezon eddigi tíz futamából kilencen pontot szerzett, s csak egyszer nem. Éppen úgy, mint Talmácsi Gábor, aki egyébként csapattársa - mindketten az Aspar színeiben versenyeznek, Aprilia motoron -, s aki a legutóbbi versenyen, a Német Nagydíjon vette tőle vissza az első helyet.

Talmácsinak 156 pontja van, Faubelnek 154, a harmadik helyen álló, japán Kojama Tomojosinak 118.

Az első tíz helyen három részre szakadt a mezőny, Talmácsi és Faubel mögött a japán, valamint a cseh Pesek (113), az olasz Corsi (110) és a spanyol - Talmácsihoz és Faubelhez hasonlóan az Aspar színeiben versenyző - Sergio Gadea (105) alkotja az első üldözőboly.

A következő csoportot alkotók közül a brit Smith-nek 71, a spanyol Olivénak 68, az olasz Pasininek 66, s a spanyol Espargarónak 62 pontja van. Még hét nagydíj van hátra a szezonból, zárás november elején, Valenciában, Faubel szűkebb pátriájában.

A következő futamra a hétvégén Brnóban kerül sor. Faubel szereti ezt a pályát, mint mondja, nagyon gyors, s ez fekszi neki. Talmácsi Gábornak pedig egyenesen - saját szavaival élve - hazai pálya.

A világbajnoki címre törő, a tavalyi Cseh Nagydíjat harmadikként záró magyar motorost várhatóan 30-40 ezer magyar buzdítja majd a hétvégén a lelátókról.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×