eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A cipő okozta Rooney sérülését?

A papírvékonyságú talppal rendelkező futballcipő okozhatta Wayne Rooney súlyos sérülését - véli egy volt angol válogatott labdarúgó. Ian Wright szerint a vékony lábbeli kevés védelmet nyújt a viselőjének.

Három év alatt harmadszor törte el lábát Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatára. A 21 éves csatár vasárnap a Reading elleni bajnokin sérült meg, amikor a bal lábában keletkezett hajszáltörés.

Néhány szakértő, köztük az Arsenal legendája, Ian Wright szerint az új fejlesztésű, könnyű és papírvékony talpú cipő okozta Rooney sérülését.

A szakkommentátorként dolgozó egykori válogatott támadó kiemelte, hogy a modern futball követelményeihez gyártott vékony lábbeli kevés védelmet nyújt a viselőjének.

Tíz éve más volt

Ian Wright emlékeztet, hogy ezelőtt tíz évvel nagyon kevés játékos szenvedett lábközépcsont-sérülést, mivel akkor stabilabb és erősebb cipőket hordtak a futballisták.

A sportszergyártóknak ki kell dolgozniuk egy megoldást, hogy megelőzzék ezeket a sérüléseket - tette hozzá.

A manchesteri csatárt támogató Nike sportszergyártó-cég ugyanakkor azt állítja, hogy cipőinek semmi köze az esethez.

Rooney-ra várhatóan legalább kéthónapos kihagyás vár, így nem léphet pályára az angol válogatott két kulcsfontosságú, szeptemberi Eb-selejtezőn Izrael és Oroszország ellen.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×