eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Thierry Henry: utódom az elődöm?

Válogatottbeli társa, Nicolas Anelka pótolhatja a Barcelonába igazoló Thierry Henry-t az Arsenalban. A francia csatár egyszer már szerepelt az Ágyúsoknál, ám akkor botrányos körülmények között távozott.

Nicolas Anelka az Arsenal menedzserének, Arsene Wengernek az első számú jelöltje a Thierry Henry távozásával megüresedő csatárposztra. A francia szakember honfitársa jelenleg a Boltonban szerepel, de korábban játszott az Ágyúsoknál is - éppen Henry előtt.

Wenger fedezte fel az Anelkában rejlő tehetséget, és csábította az Arsenalhoz 1996 novemberében mindössze 500 ezer fontért az akkor 17 éves támadót a PSG-től.

A francia csatár második szezonjában lett stabil tagja az Ágyúsoknak, és 1998-ban részese volt a duplázásnak, vagyis a bajnoki cím és az FA-kupa megszerzésének. A londoniak mezében 90 meccsen 28 gólt szerzett.

Két és fél év után azonban elhagyta Londont, mivel a menedzsereként dolgozó testvérei nyomására elfogadta a Real Madrid fényűző ajánlatát.

A királyi gárda 22 millió fontot fizetett az Ágyúsoknak, és szinte a kapott pénzből vette meg az Arsenal Thierry Henry-t és Davor Sukert - utóbbi túl pályafutása zenitjén csak egy évig maradt Londonban, azonban a francia világbajnok a csapat szimbóluma lett.

Holland fiatalok a fókuszban

Anelka távozására sokan emlékeznek az Arsenal vezetőségében, akik nem támogatják a menedzserét tervét, hogy visszahozza a csatárt. Wenger talán éppen ezért jelölt meg több lehetséges Henry-utódot: az Ajax két tinisztárját, Ryan Babelt és Klass Jan Huntelaart. A két hollandot a hírek szerint 25 millió fontért meg lehetne szerezni.

A francia tréner egy közeli ismerőse elmondta, hogy Wenger nem szívesen engedte el Henry-t a Barcelonába, azonban elfogadta, hogy a támadó távozni akar.

A Milan a fizetés miatt maradt le


Közben az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani bejelentette, hogy közel álltak Henry megszerzéséhez, ám a futballista óriási fizetését nem tudták vállalni. "Nem lett volna gond kifizetni 24 millió eurót az Arsenalnak, de az évi 10 millió eurós fizetés már nem lett volna tartható" - közölte a klubvezető.

A BL-győztes klub alelnöke kifejtette, hogy az adórendszer különbözősége miatt a Barcelonának 15 millió eurót kell fizetni évente Henry-nak, ebből 10 millió a fizetés és 5 millió az adó, míg Olaszországban ez az összeg 20 millió euró lenne.

A Milan azonban hasznot is húzhat Henry Barcelonába költözéséről, ugyanis így közelebb kerülhet Samuel Eto'o megszerzéséhez. A kameruni támadó kijelentette, hogy maradni akar a Nou Campban, de az olasz egyesület továbbra is élénken érdeklődik iránta.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×