eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A célkeresztben egy még mindig ifjú zseni

Véget ért az európai futballszezon, ám megkezdődött egy másik, legalább olyan izgalmas időszak: az átigazolásoké. A francia Thierry Henry a korábbi évek szappanopera-hosszúságú találgatásai után idén viszonylag simán igazolhat a Barcelonába. Az "új Henry" a spanyol Fernando Torres lehet, akiért némi túlzással fél Európa versenybe szállt.

Elsősorban angol klubok vetettek szemet az Atlético Madrid még mindig csak 23 éves csillagára, Fernando Torresre. A leglelkesebb az idei Bajnokok Ligája-döntős Liverpool volt, melynek spanyol menedzsere előszeretettel igazol honfitársakat.

A bajnoki harmadik Mersey-parti együttes ajánlata és az Atlético elvárt ár között azonban mintegy 8 millió fontos szakadék tátong. Rafa Benitez ezt eredetileg Luis Garciával "hidalta volna át", ám a madridiak nem lelkesednek az ötletért.

Nekik Crouch kell

Akármilyen meglepő, inkább az angol válogatott Peter Crouch kellene nekik. Javier Aguirre vezetőedző ugyanis nagy csodálója a langaléta csatárnak és úgy érzi, nagyszerűen be tudná építeni a csapatba.

Bár Rafa Benitez szeretné megtartani az angol válogatott támadót, nem kizárt, hogy a spanyol foci egyik legtehetségesebb játékosának tartott Torres leigazolása túl nagy kísértés lenne és ezért hajlandó lenne elengedni Peter Crouch-ot.

Beindult a Manchester United is

Más kérdés, hogy nincs kizárva: a Liverpool szakvezetőjének eme vívódása pusztán elméleti marad, hiszen közben a bajnok Manchester United is úgy döntött: szüksége lenne még egy klasszis csatárra Wayne Rooney mellé.

Ennek érdekében 6 millió fontért hajlandó eladni az eredetileg támadó, ám a menedzser Sir Alex Ferguson által gyakran védekező középpályásként szerepeltetett Alan Smitht.

Érdeklődőben nincs hiány: az angol válogatott játékosért a Newcastle, a Portsmouth és a Middlesbrough is bejelentkezett, a hírek szerint utóbbi járhat sikerrel.

Áldozatot is kell hozni

Miután a Manchester United már eddig is sokat költött új játékosokra (az Old Traffordra költözik az angol válogatott Owen Hargreaves, és összesen 35 millió fontért a portugál Nani és a brazil Anderson), valószínűleg áldozatot is kell hozni a spanyol csatár megszerzése érdekében.

Az áldozat neve pedig a hírek szerint Giuseppe Rossi. A fiatal olasz játékos ára 8-10 millió font között mozoghat, ami az Alan Smithért kapott pénzzel együtt megkönnyítheti Fernando Torres megszerzését.

Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×