eur:
397.05
usd:
360.22
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Schmitt: "Hat arany, hat ezüst, hat bronz várható Pekingben"

Reálisan hat magyar aranyérem várható a jövő augusztusi pekingi olimpián - mondta Schmitt Pál az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az elmúlt ötkarikás játékokhoz hasonlóan ezúttal is a kajakozóktól reméli a legtöbbet.

Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy a kvalifikációs időszak legelején tippelgetni még egyértelműen csak játék. A sportvezető szerint az esélylatolgatáskor a szinte biztosnak vélt magyar aranyérmeket kell összegyűjteni, majd a kapott számot el kell osztani kettővel.

"A felezésre azért van szükség, mert századmásodpercek dönthetnek, egyetlen találat határozhat, bírói döntés után születhet eredmény, formaingadozások vannak, tehát óvatosan kell bánni az esélyekkel" - fogalmazott Schmitt Pál.

A MOB elnöke szerint nagyjából 12 aranyesélye van a magyar küldöttségnek, ebből a kajakozókra hármat számol, emellett további 9, esetleg 10 sportágban nyílhat esély az elsőség megszerzésére.

"A hat arany mellett persze hat ezüst és hat bronz is összejöhet, ezzel pedig a 13-16. hely körül végezhetünk a 202 nemzet sorában" - tette hozzá az InfoRádióban a sportdiplomata, aki a legfontosabbnak azt nevezte, hogy ne legyen egyetlen magyar doppingeset sem a kínai fővárosban.

Kevés a pénz, beszűkült a magyar élsport


Schmitt Pál kiemelte, hogy soha ilyen kemény küzdelem nem volt, mint amilyenre Pekingben kell számítani.

Gondnak nevezte a sport igen visszafogott állami támogatását és a nagy a kvalifikációs költségeket. A MOB-elnök rámutatott: beszűkült a magyar élsport, kevés új felfedezett volt az elmúlt években, az éremesélyes sportolók annyira ismertek, hogy szinte minden sportszerető fel tudná sorolni a nevüket.


Sydney-ben és Athénban a magyar küldöttség egyaránt 8 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×