eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A Milan álomjátékkal szedte ízekre a Manchester Unitedet

Május 23-án a Liverpool ellen játszhatja majd Carlo Ancelotti csapata a 2005-ös finálé "visszavágóját". Ott (Athénben), ahol 1994-ben a piros-feketék az akkor csúcson lévő Barcelona ellen megnyerték a Bajnokok Ligáját. A Milan az idény legsúlyosabb vereségét mérte a Manchester Unitedre (3-0), s 5-3-as összesítéssel jutott a fináléba.

Szakadó esőben játszották a San Siróban a 2006-2007-es Bajnokok Ligája-sorozat második elődöntőjének második mérkőzését. A Milan, minden várakozással ellentétben, nekirontott a Manchester Unitednek.

Kaka már a második helyzetben helyzetbe került, majd poszttársa, Clarence Seedorf lőtt 17 méterről kapura - Van der Sar akkor még bravúrral védett. A 11. percben azonban már tehetetlen volt: a brazil jó lövőhelyzetben kapott labdát Seedorftól, s 16 méterről a bal sarokba vágta a labdát. A Milan ezzel ledolgozta hátrányát, s már továbbjutásra állt.

A gólt követően visszavett a tempóból az olasz csapat, a Man United valamivel többet birtokolta a labdát, mint az első negyedórában. Ronaldo és Rooney azonban nem találta az ellenszert a piros-feketék védekezésének.

Carlo Ancelotti remekül megszervezte a Milan játékát, játékosai parádésan tartották a labdát, ha kellett, s szükség esetén pontosan emelték ki a labdát az üresen felbukkanó szélsőhátvédeknek.

A 30. percben Heinze fölöslegesen passzolta vissza a labdát Nemanja Vidicsnek. A szerb védő elcsúszott a tizenhatoson belül, s bár még ki tudta oldalra rúgni a labdát, Pirlo megszerezte azt. A Milan agya a jobbszélről beadott, O'Shea kifejelte a labdát, de csak a tizenhatos vonalig. Clarence Seedorf előbb tolt egyet a labdán, majd a bevetődő Vidics testéről felpattanó labdát laposan ugyanabba a sarokba vágta, amelybe Kaka lőtt korábban.

A félidő a Milan okos játékával ért véget. A második játékrészben a Manchester United számára csak annyival lett jobb a helyzet, hogy elállt az eső.

A Milan továbbra is irányította a játékot, s csak Van der Saron múlt, hogy nem került háromgólos előnybe az olasz csapat. Kaka megint becsapta Vidicset, lövését azonban a holland kapus nagy bravúrral hárította.

Mozdulata szinte jeladás volt, az 55. és a 65. perc között a Man United legjobb tízpercüket produkálták. Ehhez némileg hozzájárult az is, hogy az olaszok tőlük szokatlanul sok labdát szórtak el a középpályán.

Ronaldónak azonban ezúttal nem ment - az idény során most futballozott a leggyengébben - s Rooney is csak a helyzetekig jutott. (Az egyiknél Oddo tizenegyes-gyanús belépéssel akadályozta.)

A Manchester United újfent megmutatta: idegenben közel sem olyan veszélyes a támadójátéka, mint az Old Traffordon. Csatárai tulajdonképpen egyszer sem állították nehéz feladat elé Didát, aki ezúttal magabiztosan kapkodta le a beadásásokat is.

A kapuja elé húzódó Milan klasszikus kontratámadásból szerezte meg a harmadik gólját. Egy perccel azt követően, hogy Sir Alex Ferguson átszervezte a védelmét egy cserével (O'Shea kiszállt a védelemből, helyére csatár, Louis Saha állt), Ambrosini kiugratta az Inzaghi helyére beszállt Gilardinót.

A világbajnok olasz csatár egyedül vihette a labdát Van der Sarra, s nem hibázott. A Manchester United először kapott három gólt a mostani sorozatban. Bár az angolok nem adták fel, gólhelyzetük nem alakult már ki.

A legnagyobb izgalmat az keltette, hogy Kaka ápolása után az angolok nem adták vissza a labdát a Milanban. A két "kiskakas" Gattuso és Scholes össze is szólalkozott emiatt.

A Milan hívei gondolkodhatnak azon, vajon a Bayern München, vagy a Manchester United ellen futballozott-e jobban csapatuk a második mérkőzésen. Talán mindegy is. Számukra alkalmasint csak az számít: az AC Milan egymást követő harmadik páratlan évben is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×