eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Mourinho csapata nagy pofont kapott Reinától

Elsőként a Liverpool jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába. Rafael Benitez vezetőedző együttese 1-0-ás idegenbeli kudarca után az elődöntő visszavágóján hosszabbításban 1-0-ra nyert a Chelsea ellen, majd a büntetőpárbajban 4:1-re bizonyult jobbnak a londoni sztárcsapatnál. A meccs hőse a kapus José Reina volt.

Rafael Benitez, a Liverpool szakvezetője valószínűleg azzal okozott volna meglepetést, ha egyetlen első látásra furcsa döntéssel sem rukkol elő. Nos, a spanyol szakember nem hazudtolta meg magát, a kispadra ültette egyik alapemberét, Xabi Alonsót, honfitársa helyett pedig a holland Zendent állította a kezdőcsapatba.

A vendégek ukrán csatára, Sevcsenko némi késéssel, de megérkezett a meccsre. A vasárnapi kerethirdetés után minden bizonnyal alaposan megsértődött támadó csak a lelátóról követhette az eseményeket.

Agger gólt szerzett

Az első húsz perc nem hozott nagyobb izgalmakat: a nagy iram nem párosult értékelhető helyzetekkel. A félidő feléhez közeledve két szabadrúgásból veszélyeztetett, mindkétszer Gerrard ívelt a kapu elé, másodjára pedig a hátvéd Agger egy remek lövéssel megszerezte a vezetést (1-0). A dán játékosnak ez volt az első gólja a nemzetközi porondon, míg Liverpool ezzel a találattal az összesítésben máris kiegyenlített.

Bő fél óra játék után Drogba egy védő szorításában közelről lőhetett, de a jól helyezkedő Reina könnyen hárította az elefántcsontparti csatár próbálkozását. A 40. percben Drogba fejese után Essien már csak vállal tudott beleérni a labdába, de nem találta el a kaput, majd Lampard a hosszabbításban egy szögletrúgással tornáztatta meg a Liverpool kapusát.
Nem erőltették túlzottan

A szünet előtt egyértelműen a Chelsea volt aktívabb, de az első félidőben a Liverpool így is csaknem kétszerannyit birtokolta a labdát ellenfelénél. A vendégek kapusa, Cech a gólról nem tehetett, egyébként viszont nem tették próbára Kuyték.

A második félidő elején is a londoniak kezdeményeztek többet, az 55. percben mégis Crouch fejesét kellett lábbal hárítania a legértékesebb cseh futballistának. Néhány perccel később Kuyt első helyzetéből a kapufára fejelte a labdát, a Chelsea-nek szerencséje volt.

A londoni gárda ezúttal nem tudta fokozni a nyomást, a Liverpool sokáig veszélyesebben támadott.

A 75. percben Ashley Cole beadása után Drogba lábáról szállt felé a labda, tíz perccel később pedig Reina ragadta magához a labdát a levegőben az afrikai csatár lába elől.

A két csapat játékán érződött, hogy egyik sem áll kiesésre, kapkodásnak nyoma sem volt. Nem is esett gól a rendes játékidőben, következhetett a kétszer 15 perces ráadás.Kuyt és a lesállás

A 98. percben Kuyt törhetett a kapura, kétszer is próbálkozott, először Cech, majd Essien mentett. A partjelző viszont már jelezte, hogy a holland csatár lesről indult. Két perccel később Kuyt a kapuba talált, de az asszisztens ismét lesállást jelzett. A lassítás alapján az eset inkább egyvonalnak tűnt...

A második 15 percre többen is elkészültek az erejükkel, de akkorát senki nem hibázott, hogy gólt szerezzen a rivális. A 118. percben Kuyt lövése után Cech kiütötte a labdát, újabb helyzetre viszont már nem maradt idő.

Reinának csak Lampard lőtt gólt

A büntetőpárbaj első párharcában Zenden magabiztosan lőtt a hálóba, majd Robben lövését Reina kivédte (1:0).

A második körben Xabi Alonso laposan a bal alsó sarokba lőtt, Lampard pedig nagy erővel a kapuba bombázta a labdát, nem változott a különbség (2:1).

A harmadik felvonásban Gerrard higgadtan a kapuba gurított, míg az utolsó percekre beállt Geremi lövését hárította Reina (3:1), ezután Kuyt eldöntötte a továbbjutást (4:1).

A Liverpool a Manchester United-Milan párharc győztesével küzd meg az athéni döntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×