eur:
395.91
usd:
358.41
bux:
71994.59
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Magyar ifiválogatott futballista játszott az olasz élvonalban!

Tizenhárom évvel Détári Lajos búcsúja után újra magyar játékos lépett pályára az olasz A ligában! A mindössze március 16. óta nagykorú Koman Vladimir gólpasszal mutatkozott be a Sampdoria együttesében a Torino ellen, 1-0-ra megnyert bajnokin.

Abban reménykedtünk, hogy Filkor Attila bajnokin is játszhat az Inter bajnokcsapatában, aztán Bognár Zsolt töltött el néhány hetet a Messinánál - míg a játékengedély hiánya miatt kénytelen volt visszatérni a Ferencvároshoz -, s bár tudtuk, hogy Koman Vladimir a Sampdoria ifjúsági, úgynevezett primavera csapatának tagja, nem hittük, hogy ő lesz a XXI. század első magyar játékosa a Serie A-ban.

Pedig így történt: a mindössze néhány napja a felnőttekkel készülő ifjú támadó középpályást (tegyük hozzá: az olasz sajtó meglepetésére is) Walter Novellino edző a kezdő tizenegybe jelölte a Torino elleni, hazai bajnoki mérkőzésen.

Koman a 17. percben gólpasszt adott Emiliano Bonazzolinak, nem csoda, hogy most mindenki őt ünnepli a Sampnál. Az ifjú magyar - a korosztályos válogatottak oszlopos tagja - 71 percet töltött a pályán, majd, vastaps kíséretében, átadta a helyét Daniele Franceschininek.

Koman Vladimir 1989. március 16-án, a kárpátaljai Ungváron született. Édesapja a Dinamo Kijev futballistája volt, de fiatalon megsérült, később edző lett. Édesanyja Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a 800 méteres síkfutásban.

A "Volinak" becézett fiú egyéves kora élt a családjával Magyarországon. Szombathelyre költöztek, ahol édesapja a Sabaria TIPO csapatában futballozott. Első egyesülete a Lurkó UFC nevű, utánpótlás-nevelő klub volt, majd a Haladás FC játékosa lett. Mielőtt Olaszországba szerződött volna, játszott az NB I-ben szereplő felnőtt csapatban is négy mérkőzést.

Az AC Milan szemelte ki, de nem tudta leszerződtetni. mivel az olasz szabályok szerint a klubnak adott csapatában csak egy az Európai Unióhoz akkor frissen csatlakozott országbeli játékosa lehet. Koman mindössze egy napot töltött Milanellóban, majd egy egyhetes próbajáték után (kis svájci kerülővel) a Sampdoriához került.

2005 augusztusa óta él Genovában, s játszik a Samp korosztályos csapatában. Both József 2006 tavaszán az Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe jutott U17-es magyar válogatottjának ő volt a csapatkapitánya, s egyik vezéregyénisége.

Egyébként rendkívül értelmes, kifejezetten jó nyelvérzékkel megáldott fiú: az ukrán, a magyar és az orosz, no meg az olasz mellett tud angolul és németül is.

Címlapról ajánljuk
Szabó László párizsi értékelése: ez a magyar parasport aranycsapata!

Szabó László párizsi értékelése: ez a magyar parasport aranycsapata!

A feladat, hogy a mindennapokban is nőjön a fogyatékkal élők iránti elfogadás, mindenkié, a médiáé is: "ne mástól várjuk el, hogy majd ő elvégezze azt a munkát, amit a fogyatékosok érdekében lehet végezni, hanem nézzük meg, hogy mi mit tehetünk értük" – fogalmazott az InfoRádióban a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Riasztást kapott Európa: itt a nyári pokol vége, de máris új veszély leselkedik ránk

Riasztást kapott Európa: itt a nyári pokol vége, de máris új veszély leselkedik ránk

Az időjárás-előrejelzések szerint a héten véget érhet Magyarországon is a szinte egész nyáron jelentős kánikula, azonban az extrém időjárás a hőhullámok végével sem szűnik meg Európában. A Severe Weather Europe friss elemzése szerint a hőséget okozó hőkupola-effektus megszűnésével dinamikusabban változó, extrém időjárás köszönthet be az Alpok régiójában és Közép-Európában, heves esőzéssel és áradásokkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×