eur:
394.67
usd:
356.87
bux:
72275.98
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Ez a döntő sem sikerült

Ezüstérmes lett a Póta Georgina, Tóth Krisztina duó a belgrádi asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a döntőben 4:3-ra kikapott a Ganyina, Pavlovics orosz, fehérorosz kettőstől.

Nagy lendülettel kezdtek a magyarok, és az első szett első felében rendre vezettek is. A két védő a lehető legnagyobb összhangban dobálta vissza Pótáék térfelére a labdákat, majd a játszma második felében a vezetést is átvette. Az első szettet 11:7-re nyerték Ganyináék.

A második felvonás elején nagyon megpörgették a játékot Pótáék, ráadásul ebben az időszakban amellett, hogy látványos és eredményes megoldásokat mutattak be, a szerencse is melléjük szegődött - két csuszát ütöttek. Szépen is játszottak, így a 11:3-as szettgyőzelem teljesen megérdemelt volt.

A harmadik játszma nem indult jól magyar szempontból, hiszen a döntő folyamán először az ellenfél szerzett három pontos előnyt (0:3), de innen hamar következett az egyenlítés. 3:3 után megint az orosz-fehérorosz kettős dominált, majd 10:6-os vezetésüket követően 12:11-nél Pótáék előtt volt a lehetőség a szett megnyerésére.

A kiélezett végjátékot ezúttal nem a magyarok bírták jobban, így Pavlovics és Ganyina a 14:12-es játszmagyőzelemnek és annak örülhetett, hogy 2-1-re ők vezettek.

A negyedikben a második szetthez hasonló eredményes játékkal pillanatok alatt egyenlített Tóth és Póta (11:7), majd magas színvonalú csatában az ötödik játszma is a magyaroké lett (11:8).

A hatodik felvonásban - 9:9-nél - két labdára voltak az Európa-bajnoki címtől, Pavlovicsék azonban összekapták magukat és a hatodik, majd a mindent eldöntő hetedik szettet is 11:9-re nyerték.

Mindkét magyar játékos kiemelkedő mérleggel zárta a kontinensviadalt: csapatban aranyérmesek lettek, a páros második helye mellett korábban - külön-külön - vegyes párosban bronzérmet nyertek.

A piros-fehér-zöld küldöttség összesen egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel térhet haza szerb fővárosból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 08:19
×
×
×
×