eur:
393.75
usd:
355.3
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Priskin az ötödik meccsen is gólt szerzett

Megnyerte a magyar labdarúgó-válogatott a Várhidi Péter irányításával játszott első tétmérkőzését. Priskin Tamás sorozatban ötödik mérkőzésén is gólt szerzett, és Gera Zoltán is a kapuba lőtt. A magyar csapat mindkét félidőben szerzett egy-egy gólt, így 2-0-ra nyert.

Az első félidő gyengébb játékot hozott, de a 9. percben elért Priskin-gólnak köszönhetően vezetéssel zárta a játékrészt Várhidi Péter csapata.

A gárda erősödött a szombati, podgoricai találkozóhoz képest: Juhász Roland és Gera Zoltán visszatérése jót tett az együttesnek.

A második félidőben különösen kidomborodott a válogatott technikai fölénye. Elsősorban Priskin volt elemében: remek lövésével a kapufát találta el.

A 63. percben Hajnal Tamás szabadrúgása után a negyven méteren keresztül szálló labdát az üresen hagyott Gera Zoltán 10 méterről a jobb sarokba lőtte.

A folytatásban ugyan akadt a moldovaiaknak is egy helyzete - Végh Zoltán bravúrral védett -, de a hajrában is a magyar válogatott játszott fölényben.

A magyar válogatott 2005. szeptember 3-án nyert legutóbb hazai pályán tétmérkőzést.

Várhidi Péter a Végh - Csizmadia, Juhász, Balogh B. (Vaskó), Bodor - Vadócz, Tóth B., Tőzsér - Gera, Hajnal (Huszti) - Priskin (Tisza) összeállításban játszatta a csapatot. Legjobbjai Priskin, Gera és Vadócz voltak.

Az első félidő alapján inkább csatának véltem a meccset, ezért a szünetben azt mondtam a játékosoknak: meg kell mutatnunk, hogy tudunk mi is harcolni - nyilatkozta a találkozó után Várhidi Péter szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

Különösen Vadócz Krisztián és Tőzsér Dániel figyelmét hívtam fel arra, hogy most nem játszani kell, hanem ütközni, megnyerni a párharcokat - tette hozzá.

A labdarúgók eleget is tettek a kérésnek és Gera Zoltán is többet mozgott oldalra, a pálya szélei felé.

Ezáltal eredményesebbek is lettünk, szervezetten, tudatosan futballoztunk. Újabb helyzeteket dolgoztunk ki, ami nagyon fontos volt még akkor is, ha nem sikerült növelni az előnyt. Ez a szervezettség, a taktikus futball lehet majd a legfőbb erényünk a jövőben is - mondta Várhidi Péter.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×