eur:
393.8
usd:
355.34
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Gera visszatér a magyar válogatottba

Szerda este első tétmérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott Várhidi Péter kapitányi kinevezése óta. Az ellenfél Moldova, amely még nyeretlen a mostani Eb-selejtező-sorozatban, ráadásul egyike annak a két vetélytársnak, amely hátrább helyezkedik el még a magyar válogatottnál is a FIFA ranglistáján. Ugyanakkor a múltban kétszer is játszott már egymással a két válogatott Budapesten, s mindkét találkozó 1-1-re végződött.

Várhidi Péter változtatott a Montenegróban 2-1-es vereséget szenvedett csapatán, miután felépült két, külföldi klubból hazahívott kulcsember. Juhász Roland a szombaton a kapott góloknál hibázó Vaskó Tamás, míg Gera Zoltán Rajczi Péter helyére került be a kezdő csapatba.

A West Bromwich Albion, ezúttal elsősorban támadófeladatokat kapó középpályása Priskin Tamás segítségére lehet. Az ugyancsak Angliában, a Watfordban szereplő légiós 7 válogatott mérkőzésén 5 gólt szerzett, a Várhidi-éra négy találkozóján négyet.

A legutóbbi, Máltán játszott Eb-selejtező óta csak ő tudott gólt szerezni a magyar válogatottban. Kettejükön kívül egyébként mindössze két, elsősorban védekező játékos, Juhász Roland és Vadócz Krisztián szerzett már gólt a nemzeti tizenegyben, mindketten egyet.

Hiányzók az ellenfélnél

Az ellenfél sincs jobb formában: Moldova válogatottja szombaton 1-1-es döntetlent játszott Kisinyovban Málta gárdájával. A hazaiak csatára, Viorel Frunza kihagyott egy büntetőt.

Igor Dobrovolszkij szövetségi kapitány (egykori olimpiai bajnok, vb- és Eb-résztvevő "szovjet" középpályás, játékos-pályafutása során hét ország klubjaiban játszott, köztük a BL-győzelem évében az Olympique Marseille-ben) ugyancsak két helyen változtatja meg szombati kezdőtizenegyét: kimarad két rutinos játékos, Olexici és az eltiltott csapatkapitány, Rebaja.

Az ellenfél játékosai között is sok a légiós: orosz, román és ukrán klubok is adtak játékosokat a moldovai keretbe - tegyük azonban hozzá: az Avkar Perm, az FK Moszkva, a Tom Tomszk, a Csornomorec Odessza, vagy az FCR Cluj és az FC Vasilu nem számít élklubnak hazája bajnokságában.

Epureanu, a "sztár"

Az ellenfél legtöbbre taksált játékosa az egyik középső védő, Alexandru Epureanu. Nem azért - vagy nem csak azért - ő a legjobb moldovai, mert Málta ellen is ő szerezte az egyetlen gólt. Ellenben Dobrovolszkij csapatában szinte az egyetlen, aki okkal álmodozhat akár egy nyugat-európai középcsapat ajánlatáról is.

1986. szeptember 27-én született, a kisinyovi Zimbru nevelése, 16 évesen már játszott az első osztályban. 2004-től két és fél éven keresztül a Sheriff Tiraspolban futballozott, majd a mostani téli szünetben leszerződtette az FK Moszkva. 2006 őszén került be a válogatottba - korábban ő volt az utánpótlás-válogatott csapatkapitánya.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×