eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Talmácsi nyert Jerezben

Talmácsi Gábor megnyerte a gyorsasági motoros világbajnokság második futamát, a Spanyol Nagydíjat a 125 köbcentisek között a cseh Lukas Pesek előtt. A magyar versenyző átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben is csapattársától, az ezúttal harmadik spanyol Hector Faubeltől.

Talmácsi Gábor már a verseny előtt javított egy helyet a pozícióján, hiszen az időmérő edzés legjobbja, Mattia Pasini alatt elromlott a motor, és csak a tartalék gépével rajtolhatott el az utolsó helyről. (Az olasz klasszis a második körben ki is esett.)

Talmácsinak így a második rajthely a legkezdvezőbb kezdést jelentette, ráadásul az első métereken elhúzott a mezőnytől, majd bő másfél másodpercre növelte előnyét.

Mégsem fulladt unalomba a jerezi futam: a Bancaja Aspar csapat magyar motorosára ugyanis féltávnál egyre inkább felzárkózott a cseh Lukas Pesek.

A két versenyző hatalmas csatát vívott a hajrában, Pesek néhány méter erejéig az élre is került, Talmácsi azonban nem hagyta magát.

Az utolsó körben Pesek újra megelőzte Talmácsit, és a magyar motoros csak az utolsó métereken a célegyenesben vissza tudta venni az első helyet. A két éllovas között a leintéskor 14 ezredmásodperc volt a különbség.

Talmácsi Gábor érthetően elégedetten nyilatkozott a futam után.

Nagyon boldog vagyok. Jól rajtoltam, de a gumikopás miatt tíz kör után elkezdett csúszkálni a motor, így Pesek egyre jobban fel tudott zárkóni, de sokáig nem akart megelőzni. Az utolsó körben aztán elém tudott kerülni, de az utolsó kanyarban hibázott, és sikerült visszaelőznöm - mondta a pontverseny élére álló Talmácsi.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×