eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Alonso kis híján a Ferrari tesztpilótája lett

A 2001-es szezon után nem sok választotta el a spanyol Fernando Alonsót attól, hogy a Ferrari teszpilótája legyen - ezt Jean Todt, a maranellóiak csapatfőnöke árulta el az Auto, Motor und Sport című lapnak adott interjújában.

A francia szakember elmondta, hogy minden bizonnyal Flavio Briatore ellenállásán bukott meg a megállapodás, később viszont már nem került szóba Alonso szerződtetése.

Jean Todt szerint az elmúlt szezonban a spanyol pilóta, a finn Kimi Raikkönen és a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher volt a legjobb három versenyző.

A két fiatal képességeit azonos szintre helyezte Todt. A szerényebb Raikkönen azonban jóval szimpatikusabb volt számára Alonsónál, így a finn leigazolására összpontosítottak.

A McLarentől érkezett finnről Todt azt mondta: versenyzőként is jobban illik a Ferrarihoz, mint Alonso. Azt sem tartja problémának, hogy Raikkönen szeret szórakozni, mivel biztos abban, hogy náluk is elvégzi a szükséges feladatokat.

A Ferrari vezetője úgy véli, hogy az autó megbízhatatlansága miatt bukták el a tavalyi év világbajnoki címeit. Todt kijelentette, hogy az idei vébének is igen erős pilótapárossal vághatnak neki. Szerinte a brazil Felipe Massát - tehetsége és elszántsága ellenére - sokan még mindig nem értékelik kellőképpen.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×