eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Felfüggesztett börtönbüntetés a sztáredzőnek

A holland adóhatóság csalás bűntettében vétkesnek találta a világ egyik legsikeresebb futballedzőjét. Guus Hiddink ugyanakkor egyelőre megúszta a börtönt, a büntetést ugyanis felfüggesztették. A bíróság a 60 éves edzőt halmazati büntetésként 45 ezer euró, azaz körülbelül 12 millió forint megfizetésére kötelezte.

A vád szerint a jelenleg az orosz válogatottat irányító edző, aki 1998-ban a holland, 2002-ben pedig a dél-koreai válogatottal jutott az elődöntőbe a labdarúgó-világbajnokságon, közel másfél millió euró után nem adózott, részben hamisan hivatkozva arra, hogy 2002-ben és 2003-ban Belgiumban lakott.

Az ítélet szerint Hiddink 2002-ben valóban az adózás szempontjából számára kedvezőbb feltételeket kínáló, szomszédos államban lakott, 2003-ban azonban a barátnőjével Amszterdamban élt. Ezért az első periódusban szerzett jövedelme miatt nem bírságolta meg, a második miatt azonban a maximális büntetést szabta ki.

Az ügyész egyébként korábban tízhónapos börtönbüntetést kért az ügyben - ehhez képest, mint azt védőügyvédje megerősítette, Hiddink elégedett az ítélettel. Ügyvédje ugyanakkor hozzátette: Guus Hiddink hírnevén csorba esett.

A vizsgálati szakaszban Hiddink egyébként elismerte, hogy 2003-ban valóban sohasem aludt belgiumi házában, ugyanakkor azt is tagadta, hogy tartósan Amszterdamban lakott volna, barátnőjénél. Azt állította, sokfelé töltötte az éjszakáit, szállodákban, edzőtáborokban - sőt, kivételes esetekben még az autójában is. Guus Hiddink könyvelőjét egyébként ugyancsak elmarasztalta a bíróság.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×