eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Visszavonul az olimpiai bajnok kerékpáros

Bejelentette visszavonulását Jan Ullrich olimpiai és világbajnok kerékpáros. A német versenyző visszautasította a doppingolásra vonatkozó vádakat. A Tour de France 1997-es győztese nem szakad el a kerékpározástól, szaktanácsadóként dolgozik tovább.

Visszavonul Jan Ullrich német profi kerékpáros. Az 1997-es Tour de France győztese kiemelte: a sportág az élete, ezért nem szakad el a kerékpározástól, és szaktanácsadóként dolgozik tovább az osztrák Volksbank csapatánál.

Ullrich tavaly belekeveredett a spanyolországi doppingbotrányba, amiért szerződést bontott vele a T-Mobile együttese, és azóta nem is indult versenyen.

"Továbbra sem értem, miért nem engedték, hogy induljak a tavalyi Tour de France-on. A pályafutásom akkor omlott össze. Bűnözőnek bélyegeztek meg, miközben semmi rosszat nem tettem" - mondta.

Korábban már volt egy dopping-ügye Ullrichnak: 2002 júliusában kábítószer-használat miatt fél évre eltiltották.

A 33 esztendős Ullrich eredményes pályafutást zár le, bár sokak szerint nem ért el annyit, amennyire tehetsége alapján képes lett volna.

Egyszer nyert, ötször pedig második helyezett volt a Tour de France-on, 2000-ben olimpiai bajnoki címet, illetve ezüstérmet szerzett Sydneyben, emellett kétszeres világbajnoknak mondhatja magát a visszavonuló versenyző.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×