eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Beckham góllal tért vissza a Realba!

Álomszerűen tért vissza a Real Madridba David Beckham: az angol középpályás gólt lőtt a Real Sociedad otthonában 2-1-re megnyert meccsen a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A szakadó esőben lejátszott mérkőzésre - Beckhammel ellentétben - a kapusok aligha emlékeznek vissza szívesen.

Beckham legutóbb öt héttel ezelőtt, a Deportivo La Coruna ellen elveszített meccsen szerepelt a Real Madridban, amelynek olasz vezetőedzője, Fabio Capello később kilátásba helyezte, hogy a szigetországi sztár többet nem is léphet pályára a királyi gárdában.

A nehéz természetéről és kiemelkedő eredményeiről egyaránt ismert tréner - nem tudni, hogy vezetői, csapat- esetleg szurkolói nyomásra vagy saját meggyőződéséből - pénteken úgy nyilatkozott: profi mentalitása és példás edzésmunkája miatt ismét számít Beckhamre, az angol játékos pedig rögtön a kezdőcsapatban találta magát a Real Sociedad ellen.

Casillas meglepő bakija

A kiesés ellen küzdő San Sebastian-i együttes nem volt tekintettel az utolsó galaktikus vissztérésére, és Iker Casillas hajmeresztő hibája után már a nyolcadik percben vezetést szerzett.

A madridiak spanyol válogatott kapusa egy lövés után a labdát Aranburu elé ütötte a labdát, a középpályásnak pedig nehéz lett volna hibázni, simán a kapuba fejelt.Beckham és az álomgól

A Real Madrid sokáig nem veszélyeztette a hazaiak kapuját, de a 36. percben egyenlített: Beckham mesteri szabadrúgásából Claudio Bravo, a Sociedad kapusa nem sokat látott, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

A Los Angeles Galaxy csapatához szerződött angolt hatalmas ünneplésben részesítették madridi csapattársai - ezzel is jelezve, hogy milyen nagyra becsülik.

Újabb kapushiba

A szünet után nem kellett sokat várni a Real második góljára: a fiatal Torrez Gómez beadása után Ruud van Nistelrooy simán megelőzte a bizonytalanul mozgó Bravót, a holland csatár fejjel megszerezte szezonbeli 11. bajnoki találatát.

A Real Sociedad helyzetét ismerve nem adhatta fel a küzdelmet, de a támadók elpuskázták a ziccereket, egyszer Casillasnak hatalmasat kellett védenie. Beckham végigjátszotta a találkozót, a 76. percben felkerült a neve a sárga laposak közé is, bár ez aligha rontotta el az örömét.

A Real Madrid ismét nem futballozott igazán látványosan, de ezzel a győzelemmel egyelőre biztosan nem szakad le az éllovasoktól. A listavezető és címvédő Barcelona vasárnap 19 órától a vendég Santanderrel küzd meg.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×