eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Räikkönen 2010-ben már nem versenyezne

Kimi Räikkönen korábbi nyilatkozatait megerősítve ismét arról beszélt, hogy már nem akar túl sok időt eltölteni a Forma-1-ben. A McLarentől a Ferrarihoz távozó finn pilóta azt valószínűsíti, hogy az utolsó csapata lesz a maranellói, amelyhez 2009-ig köti szerződés.

Räikkönen 2001-ben került a Forma-1-be, de eddig nem sikerült világbajnoki címet szereznie. A legközelebb 2003-ban állt ehhez, amikor a 2002-es McLaren-Mercedes feljavított változatával meglepetésre az utolsó futamig versenyben volt Michael Schumacherrel az elsőségért.

A finn pilótának 2005-ben is lehetősége nyílt elhódítani a világbajnoki címet, de a McLaren és elsősorban a Mercedes-motor megbízhatatlansága miatt meg kellett elégednie a második hellyel a spanyol Fernando Alonso mögött.

A 27 éves Räikkönen azt mondta: ő biztosan nem dönti meg Michael Schumacher rekordjait, hiszen nem akar olyan sokáig a Forma-1-ben szerepelni, mint a hétszeres világbajnok. A legvalószínűbb, hogy három év múlva elhagyja a sorozatot.

Ugyanakkor biztos abban, hogy a német sztár utódjaként a Ferrarival végre első lesz. Legnagyobb vetélytársának egyelőre nem a helyére szerződött Alonsót, hanem csapattársát, a brazil Felipe Massát tartja.

A Jégember reagált azokra a szakértői véleményekre is, amelyek szerint ő csak a versenyautóban képes Schumachert megközelíteni, személyisége miatt viszont jóval kevésbé segítheti a Ferrarit. Räikkönen hangsúlyozta, hogy ha kell, az eddigieknél akár nagyságrendekkel többet dolgozik majd a kitűzött célok megvalósításáért.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×