eur:
395.23
usd:
365.49
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Platini Buffonnak adná az aranylabdát

Melyik a világ legjobb futballbajnoksága? A kérdés szinte eldönthetetlen, bár mindenkinek van róla véleménye. A legtöbben a spanyolt, az olaszt és az angolt emlegetik. Michel Platini átvágta a gordiuszi csomót.

A nemrégiben Budapesten is járt, az UEFA elnöki tisztségére pályázó egykori legendás francia középpályás ezúttal Barcelonában elemezte a világfutball helyzetét.

Szerinte a játék rengeteget változott 1987-es visszavonulása, de akár csak az elmúlt tíz esztendőben is. Mindez abból is látszik - véli Platini -, hogy immár a nemzetközi élmezőnyben sok az olyan játékos, aki elképesztő fizikai teljesítménye, szinte korlátlan munkabírása mellett kifejezetten technikás, és remekül lát a pályán.

Példaként Deco, Xavi (mindkettő Barcelona), Pirlo (Milan), Lampard (Chelsea) és a lyoni brazil, Juninho Pernambucano nevét említette. Hozzátette: néhány évvel ezelőtt még meglehetősen ritka volt az efféle játékos.

Szólt arról is, hogy szerinte most a Primera División, azaz a spanyol bajnokság a legjobb Európában, de hozzátette, emellett az olasz a legkeményebb, az angol pedig a leglátványosabb.

Miután éppen Barcelonában beszélt, megemlítette a két ottani óriást. Szerinte Thierry Henry hibát követett el azzal, hogy a tavasz végén visszautasította a katalánok szerződési ajánlatát. A Madridról szólva pedig azt mondta, a Real az újjáépítés fázisában van, két fontos változás, Luis Figo átigazolása és Zinedine Zidane visszavonulása után.

"Kell egy kis idő, míg valóban láthatóvá válik, mire jut a Madrid. Egy biztos, a csapatnak sikerekre, trófeákra, és nem szép játékra van szüksége. Ezért szerződtették Capellót" - tette hozzá.
A mai futballban Platininek Ronaldinho a kedvence.

"Művész a labdával. A pályán kívül pedig egy kedves, szimpatikus srác, akinek nagyon fontos, hogy részt vegyen mindenfajta jótékonysági akcióban" - mondta.

Ronaldinhón kívül Platini különösen Gerrardot és Decót kedveli, de a 2006-os Aranylabda esélyeseiről szólva megemlítette még a Juventus világbajnok kapusa, Gianluigi Buffon nevét is.

"Szerintem a vb évében egy világbajnoknak kell nyernie a trófeát. Itt az idő, hogy kapust tüntessenek ki. Buffon tökéletes választás" - jövendölte.

Michel Platini, mint az UEFA elnöki posztjának egyik jelöltje, a közelmúltban többször is szólt a Bajnokok Ligája átalakításáról. Most sem hagyta ki a véleményformálás lehetőségét:

"Szerintem egy nemzetből legfeljebb három csapatot kellene beengedni a Bajnokok Ligájába. Fontos lenne, hogy olyan országok klubjai, mint Svédország, Románia, vagy éppen Lengyelország rendszeres szereplői legyenek a csoportküzdelmeknek. Csak így fejlődhet a futball."

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×