eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Madrid különleges öngóllal nyerte meg BL-mérkőzését

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti mérkőzésein a Lyon és a Real Madrid csatlakozott a Bayernhez, a Liverpoolhoz, a PSV-hez és a Valenciához: e hat csapat már bejutott a legjobb 16 közé.

Az E csoportban az Olympique Lyon és a Real Madrid, akárcsak egy évvel ezelőtt, már két körrel a zárás előtt behozhatatlan előnyt szerzett a négyes másik két tagjával szemben.

Ugyanakkor mindkét gárda "szűk" győzelmet aratott, a Lyon Karim Benzema találatával "csak" 1-0-ra verte meg az eddig minden meccsén legalább három gólt kapó Dinamo Kijevet, a Madrid pedig mindössze egy öngóllal kerekedett felül a román Steauán.

A Bernabéuban rendezett találkozót eldöntő találat ritkaságszámba megy: Nicolita, a bukarestiek középpályása gurulós labdát küldött kapusa felé, a tizenhatoson kívülről. Csak éppen nem nézett fel, s így nem vette észre, hogy Cornel Cernea kihúzódott a tizenhatosa bal oldalára, elhagyva kapuját...

A Madrid egyébként a hajrában még egy büntetőt is kihagyott: Ruud van Nistelrooy a kapu fölé és mellé lőtte a saját maga által kiharcolt tizenegyest.

Kikapott a Manchester United

Az F csoportban a dán FC Köbenhavn alaposan meglepte a Manchester Unitedet. Az angol gárda nem találta a dánok szervezett játékának ellenszerét, sőt, a svéd válogatott - a magyarok orra alá is már többször borsot törő - Marcus Allbäck a hajrában bevette Edwin van der Sar kapuját.

Nevezetes gól volt: a koppenhágaiak első találata a sorozatban, ami meghozta egyben BL-történelmük első győzelmét. A csoport másik mérkőzésén a Benfica meglepően simán elintézte a Celticet.

A skótok védője, Gary Caldwell az első félidőben lőtt egy öngólt, majd fejéről Nuno Gomes elé pattant a labda a második Benfica-találat előtt... A portugálok éppen úgy 3-0-ra nyertek, mint a skótok ellenük, 15 nappal korábban.

{{keretes_cim}}

FC Köbenhavn-Manchester United 1-0
SL Benfica-Celtic FC 3-0
A csoport állása
1. Manchester United 9 pont
2. Celtic FC 6 pont
3. Benfica 4 pont
4. FC Köbenhavn 4 pont


Wenger és a "relativitás elmélete"

A G csoportban az Arsenal nagyon megnehezítette saját dolgát azzal, hogy 13 biztos helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani.

Szemre kifejezetten szépen játszott a tavaszi döntő vesztese (különösen Rosicky és Hleb volt elemében), de a két említett középpályás, valamint Henry, Van Persie, Fabregas, sőt később Gallas és Gilberto Silva is elrontotta a kínálkozó lehetőségeket.

Ráadásul a CSZKA akár nyerhetett is volna: legveszélyesebb ellentámadásánál csak Jens Lehmannon, a hazaiak kapusán múlt, hogy a brazil Vagner Love nem talált a kapuba, még nagyobb szenzációt okozva.

Arsène Wenger, az Arsenal vezetőedzőjének nyilatkozatát hallva, persze, ismét rájöhetett az ember, hogy minden relatív: "Nyerhettünk volna 7-0-ra, vagy 7-1-re is, tudom, hogy sok szurkoló csalódott. De szerintem kiválóan játszottunk, ez volt a legjobb mérkőzésünk a Bajnokok Ligájában, amióta én irányítom a csapatot."

A csoport másik mérkőzésén a remek formába lendült Porto, elsősorban két argentin játékosa, Lucho González és Lisandro López vezérletével meglepően biztos győzelmet aratott az egész őszi idényben csak vergődő, a BL-ben még nyeretlen Hamburg otthonában.


Juhász Roland gólt szerzett

A H csoportban a Milan 4-1-re legyőzte Juhász Roland csapatát, az Anderlechtet. A magyar válogatott védő az első hazai gól előtt szabálytalanságával tizenegyeshez juttatta az olaszokat, majd 0-3-nál fejesével szépítő gólt szerzett.

A brüsszeli találkozón a kapufát találta el, most megtört egy hosszú, rossz sorozatot: magyar játékos 2003. október 22., az akkor a Stuttgartban játszó Szabics Imre a Panathinaikosz ellen szerzett gólja óta nem talált BL-mérkőzésen a kapuba.

A meccs hőse a Milan brazilja, Kakà volt, aki mesterhármasával csatlakozott az ötgólos Drogbához a sorozat góllövőlistájának élén.

A másik találkozón Tőzsér Dániel (és az AEK) megszerezte első BL-győzelmét. A találkozót végigjátszó magyar középpályásnak ehhez csak 4 mérkőzést, klubjának 22 találkozót kellett várnia. A meccs egyetlen gólját Liberopulosz lőtte a hajrában, a vendégek görög légiósa, Tavlaridisz kiállítása miatt a 22. perctől tíz emberrel játszó Lille hálójába.

AC Milan-Anderlecht 4-1
AEK Athén-Lille OSC 1-0
A csoport állása
1. AC Milan 10 pont
2. Lille OSC 5 pont
3. AEK Athén 4 pont
4. Anderlecht 2 pont

A csoportkörből még két forduló van hátra, az E-H csoportok tagjai november 21-én és december 6-án lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk
Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat
Férfi vízilabda

Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián, 7-10 lett a vége, a magyar csapat egyszer sem vezetett. A mi hatosunkban a másik két mérkőzésen az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 696 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×