eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Schmitt felajánlotta lemondását

Felajánlotta lemondását Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a testület rendkívüli közgyűlésén. A most zajló ülést Gémesi György alelnök vezeti.

A tanácskozás egyetlen napirendi pontja az elnök visszahívása. Az ülés összehívását a tagok egyharmada kezdeményezte.

A szervezet vezetőjét kisebb-nagyobb intenzitással azóta támadják, hogy 2003-ban megválasztották a Fidesz alelnökének.

Schmitt Pál szerint olyan évben érte őt támadás, amely az egyik legsikeresebb a MOB történetében. Felidézte, hogy sikeres téli olimpián és magyar éremesőt hozó hazai rendezésű Európa- és világbajnokságokon van túl a magyar sport.

Az elnök szerint a MOB idei marketingbevételei meghaladják a 300 millió forintot.

A júliusban ellene indult aláírásgyűjtést alkotmányellenesnek és diszkriminatívnak nevezte, mivel az szerinte politikai szerepvállalásának jogosságát kérdőjelezte meg.

"Elvártam volna, hogy valaki akár egyszer is, de figyelmeztessen, ha rossz úton járok, ha keveset vagyok itt. De nem hallottam ilyen visszajelzést. Mindezek ellenére kész vagyok megméretni magam" - mondta Schmitt Pál.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×