eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Vadászat Schmittre

Szekeres István MOB-tag átadta - Kamuti Jenő főtitkár távollétében - Molnár Zoltán ügyvezető igazgatónak azt az indítványt, amelyben a Magyar Olimpiai Bizottság tagjainak egyharmada rendkívüli közgyűlés összehívását kéri szeptember 2-ára. A tanácskozás délelőtt 10 órakor kezdődik.

"A rendkívüli közgyűlés egyetlen napirendi pontjának oka és célja: a MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása és mindezek érdekében a MOB elnökének visszahívása" - olvasható az indítványban.

"Kérem, hogy T. Főtitkár Úr, illetve a MOB-iroda a rendkívüli közgyűlésről, annak okáról és céljáról még a héten a MOB teljes tagságát hivatalosan tájékoztatni szíveskedjék. Közös érdekünk, hogy a rendkívüli közgyűlésen minél többen részt vehessenek, így a tagság jelenléte ne ütközzön akadályba. Fontosnak tartjuk előre egyeztetni, hogy ki vezesse a rendkívüli közgyűlést, hiszen abban biztosak vagyunk, hogy aligha tenné és tehetné Schmitt Pál, amikor a visszahívása az egyetlen napirend" - áll a szövegben.

Szekeres ugyanakkor jelezte az MTI-nek: lát reményt arra, hogy a rendkívüli közgyűlés összehívása megelőzhető, amennyiben az elnökség összeül, és világosan közli, mi történt az augusztus 7-ei rendkívüli vezetőségi ülésen.

Hozzátette: az erről kiadott közlemény nem fedi a valóságot, mivel egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, holott az elnökségi ülés határozatait az alapszabály szerint közzé kell tenni.

Az ülésen - a hivatalos tájékoztatás szerint - arra a kompromisszumra jutottak a jelenlévők, hogy Schmitt Pál a decemberi rendes közgyűlésig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról, a tanácskozás után azonban az MTI-nek egy magát megnevezni nem kívánó elnökségi tag azt mondta: Schmitt írásban vállalta, hogy december 9-éig lemond. Ezt másnap Vas Károly elnökségi tag is megerősítette.

Kedden Schmitt Pál "öntsünk tiszta vizet a pohárba" mottóval szintén soron kívüli közgyűlést szorgalmazott október 14-ére, jelezve, azt várja, hogy az ő szerepének megvitatása mellett azok is méressék meg magukat, akik a tagság egységének megbontását, a jelenlegi "káoszt" előidézték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 11:33
×
×
×
×