eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Mourinho dicsérte a portugálok szövetségi kapitányát

Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője tőle meglepő módon dicsérte Luiz Felipe Scolarit. A brazil szakember vezetésével a portugál válogatott bejutott az elődöntőbe a németországi világbajnokságon.

Az arrogáns stílusáról is ismert Mourinho egy televíziós interjúban méltatta kollégáját.

"Nem sok edző van a világon, aki ilyen sorozatot tud produkálni és egy csapatot így tud motiválni" - mondta a portugál tréner, aki válogatási elvei miatt is a legnagyobbak közé tartozónak nevezte Scolarit.

A brazil mester sorozatban 11 világbajnoki meccset nyert meg hazája, majd a portugál válogatott élén. A széria Anglia ellen ugyan megszakadt, de a portugálok 0-0-ás döntetlen után 11-esekkel így is bejutottak az elődöntőbe.

"Ricardo nem mindig volt elsőszámú kapus a Sportingnál, Maniche (éppen a Chelsea-ben) alig játszott, Costinhának nincs klubja, Nuno Valente pedig a Porto B-csapatában szerepelt. De Scolari kitartott mellettük, és megmondta nekik, hogy rájuk épít." - tette hozzá Mourinho.

A portugálok a fináléba kerülésért pedig Franciaországgal találkoznak. Az egymás elleni statisztika nem Scolari gárdája mellett szól, mivel Portugália legutóbb 31 éve győzte le szerdai riválisát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 12:02
×
×
×
×