eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Talmácsi nyolcadik lett Barcelonában

Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 125 köbcentisek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság hetedik futamán, a Katalán Nagydíjon.

Tóth Imre, a nyolcadliteresek között versenyző másik magyar a 27. helyet szerezte meg.

A pontversenyben éllovas, hazai közönség előtt szereplő Alvaro Bautista rajt-cél győzelmet aratott, ezzel idei harmadik GP-sikerét könyvelhette el.

Az ugyancsak spanyol Pablo Nieto kapta el legjobban a startot, a harmadik pozícióból az élre került. Talmácsi egy helyet tudott előre lépni, az első kör végén a 12. volt, majd az ötödikben sikerült feltornásznia magát a nyolcadikra.

Az élen ekkor már Bautista robogott az Aprilia nyergében. A finn Mika Kallio, aki a tavalyi idényben Talmácsi csapattársa volt a KTM-nél, bukott és kiesett.

Féltávnál egy hatos boly - Bautistával az élen - megszökött, mögötte kissé leszakadva Nieto és Talmácsi száguldott.

Öt körrel a vége előtt a vébé-címvédő Thomas Lüthi vette át a vezetést a hatos csoportban, a magyar motoros viszont továbbra sem tudott felzárkózni. A svájci versenyző azonban csak néhány másodpercig örülhetett, mert a spanyol azonnal visszaelőzte és végül nagy küzdelemben megnyerte a futamot. Lüthi hatodik lett.

Talmácsi már nem tudott javítani, de így is pontszerző helyen zárt.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×