eur:
396.13
usd:
365.37
bux:
73977.96
2024. július 31. szerda Oszkár

Elhunyt Gyulai István

Életének 63. évében elhunyt Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára. Erről a család tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát.

A korábbi 28-szoros magyar bajnok atlétát, egykori népszerű televízióst monte-carlói lakásán, álmában érte a halál.

A sportvezető családja március 6-án közölte: kimerültsége miatt határozatlan időre visszavonul Gyulai István.

Megrendülésének adott hangot Gyulai István halála miatt Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szenegáli elnöke.

"István egész életét a sportágunknak szentelte. (...) Kollégái a tanácsban, az egész szövetségben, valamint a tagszervezeteinkben valamennyien hiányolni fogják baráti stílusát, viselkedését, intelligenciáját és energiáját" - olvasható a testület honlapján.

A sportág első számú vezetője főtitkárát méltatva még hozzátette: "Gyulai István rendkívüli bátorságot tanúsított könyörtelen betegségével szemben, az utolsó pillanatokig dolgozott anélkül, hogy bármikor is panaszkodott volna".

"Még fel sem tudjuk talán mérni, milyen óriási veszteség érte a magyar sportot, a magyar olimpiai mozgalmat azzal, hogy István ilyen fiatalon távozott közülünk" - mondta Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Hozzátette: Gyulai István nem csak nagyszerű atléta volt, de sportújságíróként is rendkívül sokat tett a magyar olimpiai mozgalomért.

Gyulai István 1943. március 21-én született Budapesten. A Budapesti Honvéd és a BEAC rövidtávfutója volt. 1970-től a Magyar Televízió sportriportere, 1991-ig a sportosztály vezetője volt.

1984-től a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tanácsának tagja, 1991-től főtitkára volt. Munkáját 2002-ben Esterházy Miksa-díjjal, 2003-ban Magyar Örökség díjjal ismerték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×