eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Barcelona-Chelsea rangadóval folytatódik a BL

Ma este három nyolcaddöntő visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A játéknap rangadója a Barcelona-Chelsea mérkőzés lesz, de a Juventusnak is meg kell majd izzadnia a Werder ellen.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere pályafutása egyik legnehezebb mérkőzése elé néz, hiszen csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első meccsén, Londonban 2-1-re kikapott a Barcelonától.

A portugál tréner együttesének győznie kell a katalán fővárosban, ráadásul úgy, hogy a londoniaknak legalább két gólt kell szerezniük.

A barcelonaiak egygólos előnyük tudatában nyugodtan készülnek, de nem tekintik lefutottnak a párharcot. Silvinho, a katalánok védője úgy nyilatkozott, hogy a Chelsea az a csapat, amely soha nem adja fel, ezért ha nem koncentrálnak eléggé, akkor kieshetnek.

Joe Cole, a vendégek középpályása azt mondta, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, de elég jó csapatuk van ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutást.

"Ha valaki meg tudja csinálni, akkor azok mi vagyunk"- tette hozzá az angol válogatott játékos.

A tavalyi nyolcaddöntőben szintén egymással találkozott a két együttes, akkor a Chelsea 5:4-es összesítéssel jutott tovább. Nem túl jó előjel a keddi meccshez, hogy akkor Barcelonában a katalánok győztek.

A nyolcaddöntő első találkozóinak meglepetése volt, hogy a Juventus 3-2-re kikapott a Werder Bremen otthonában. Patrick Vieira, a torinóiak középpályása úgy nyilatkozott, hogy a brémaiak meglepték a Juventust, mert az utolsó percig nagyon elszántan küzdöttek.

A francia klasszis szerint nem vitás, hogy ki jut tovább, hiszen azt mondta: az idei kiírásban a keddi lesz a németek utolsó európai kupameccse. Vieira honfitársa, a brémaiak karmestere, Micoud úgy véli, az egygólos előny nekik kedvez, és képesek megtartani előnyüket a Stadio Delle Alpiban is.

A mai harmadik visszavágón a Bajnokok Ligája két meglepetéscsapata dönti el, hogy melyikük jut a nyolc közé. A glasgow-i meccsen 2-2-es döntetlennel ért véget a Rangers és a Villarreal találkozója.

A spanyol együttes középpályása Marcos Senna szerint a nehezén már túljutottak, és ki kell használniuk a hazai pálya előnyét. A vendégcsapatban három sárga lapja miatt nem léphet pályára a gárda első számú gólfelelőse, a horvát Dado Prso.

A skótok vezetőedzője Alex McLeish, azt mondta: nincsenek könnyű helyzetben, de mindent megtesznek a továbbjutásért. Valamennyi mérkőzés háromnegyed kilenckor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×