eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Véget ért a XX. téli olimpia

Torinóban karneváli hangulatban ért véget a 20. téli olimpia. A vasárnap esti záróünnepségen a magyar zászlót a rövidpályás gyorskorcsolyázó Huszár Erika vitte. A 22 éves sportoló volt a magyar küldöttség legeredményesebb tagja, 1500 méteren negyedik lett.

Az ünnepségen átadták a vasárnapi 50 km-es férfi sífutás legjobbjainak érmeit. Manuela di Centa egykori olimpiai bajnok öccsének, Giorgio di Centának akasztotta nyakába az aranyérmet, a hazai szurkolók legnagyobb örömére, majd ünnepélyesen felvonták az olasz zászlót.

A sportolók bevonulását farsangi mulatság követte, ezúttal a városban gyártott Fiat kisautókkal, valamint bohócokkal, artistákkal, és légi bemutatóval.
   
Valentino Castellani, a szervezőbizottság (TOROC) elnöke átvette Jacques Rogge NOB-elnöktől a szervezet érdemérmét, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a játékok sikeréhez. Közben egy ismeretlen berohant Castellanihoz, és beleordított a mikrofonba, de a rendfenntartók hamar lefogták és elvitték.  

A záróbeszédben Rogge kiemelte, hogy az ország, a tartomány és a város fantasztikusan megvalósította azt, amit vállalt. "Ez egy igazi, lenyűgöző olimpia volt!" - mondta a belga sportdiplomata. A NOB-elnök újra felemelte szavát a dopping ellen, majd ünnepélyesen véget vetett a torinói olimpiának.

Sam Sullivan, a következő, 2010-es téli játékoknak otthont adó Vancouver polgármestere - aki fiatalkora óta mozgássérült és kerekesszékben él - átvette az olimpiai zászlót torinói kollegájától, Sergio Chiampariótól.

A kanadai város rövid bemutatót tartott, majd levonták az árbocról az ötkarikás lobogót, és lekapcsolták a stadionban február 10-e óta világító öt karikát. Aztán Andrea Bocelli operaénekes adott elő egy számot a fényről, és ennek végén kialudt az olimpiai láng is. A két és fél órás ünnepség tűzijátékkal zárult.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×