eur:
395.14
usd:
365.76
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Olimpiai bajnok lett az orosz sztár

Az orosz Jevgenyij Pljuscsenko óriási fölénnyel nyerte meg a férfi műkorcsolyázók versenyét a torinói téli olimpián. A csütörtöki kűrben kétszer eleső Tóth Zoltán 24. helyen végzett.

Olimpiai bajnok lett az orosz Jevgenyij Pljuscsenko Torinóban. A háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok műkorcsolyázó a kűrben is szenzációs teljesítményt nyújtott, a közönség percekig felállva tapsolta, és a legszigorúbb pontozók sem méltatlankodhattak.

Előfordult, hogy hármas ugrás-kombinációt mutatott be, és minden technikai eleme szinte tökéletes volt. Pljuscsenko már a rövidprogram után jelentős előnnyel vezetett, ám amit a szabadkorcsolyázásban mutatott, egyértelművé tette, hogy nem lehet tőle elvenni az aranyérmet.

A riválisok megközelíteni sem tudták az orosz sztárt, akinek a Salt Lake City-i játékokon még be kellett érnie a második hellyel. Most az ezüstérmes a svájci Stephane Lambiel lett, míg a harmadik helyet a kanadai Jeffrey Buttle szerezte meg.

A csütörtöki kűrben kétszer eleső Tóth Zoltán 24. lett. A magyar versenyző pályafutása során először jutott felnőtt világversenyen a kűrbe, és most is kissé bizonytalan volt, kétszer is elesett, további két alkalommal pedig megbillent.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Másik kontinensen vadásznak az ukránok a Wagner zsoldosaira, új megyében indulhat meg az orosz offenzíva - Háborús híreink kedden

Másik kontinensen vadásznak az ukránok a Wagner zsoldosaira, új megyében indulhat meg az orosz offenzíva - Háborús híreink kedden

A múlt hét végén az orosz Wagner csoport legalább két tucat taja, köztük egyik prominens parancsnoka is életét vesztette Maliban, amikor tuareg fegyveresek támadásokat indítottak ellenük. A most kiszivárgott információk alapján a szakadárokat ukrán kommandósok irányíthatták. Ukrán források azzal számolnak, hogy a nyár vége előtt megindulhatnak az oroszok Zaporizzsja megyében is. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 16:16
×
×
×
×