eur:
394.4
usd:
364.07
bux:
73717.14
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tiltakoznak László Csaba kinevezése ellen

Nem értenek egyet László Csaba vezetőedzői kinevezésével a Sopron labdarúgócsapatának kisebbségi tulajdonosai. A szakember májusban a Ferencváros edzőjeként súlyos büntetéseket kapott a Magyar Kupa székesfehérvári döntőjében tanúsított sportszerűtlen viselkedése miatt.

A soproni labdarúgócsapatot működtető cég kisebbségi tulajdonosai nem értenek egyet László Csaba vezetőedzői kinevezésével. A taggyűlésen a résztvevők arról tájékoztatták Vizer László Máriuszt, hogy számukra és a város sportszerető közvéleménye számára László Csaba személye nem elfogadható.

A tréner májusban a Ferencváros edzőjeként sportszerűtlenül viselkedett a Sopron ellen 5-1-re elveszített Magyar Kupa-döntőben, ezért egy-egymillió forintra büntette a szövetség és az FTC is, ráadásul távoznia kellett a válogatott másodedzői posztjáról.

A kisebbségi tulajdonos önkormányzat szükségesnek tartja, hogy Vizer vizsgálja felül a csapat olaszországi edzőtáborából különböző okok miatt távozó játékosok helyzetét. Ezenkívül felhívják a figyelmet a Társasági Szerződésnek megfelelő gyakorlati működésre.

A taggyűlésen arról is határoztak, hogy a következő szezontól a sikeresebb működés érdekében a szakmai munka felügyeletével egy elismert sportigazgatót bíznak meg.

A soproni együttes Selymes Tibor irányításával kezdte meg a téli felkészülést, ám Vizer múlt kedden az addigi szakmai igazgatót, Nagy Tamást nevezte ki helyére. Két nappal később azonban az edzőtáborban a szakember Vizer kifejezett kérésére sem volt hajlandó elküldeni a keretből a csapatkapitány Bagoly Gábort, és jelezte, szakmai és morális okokból nem vállalja tovább a tréneri munkát.

Bagoly Gábor mellett még három játékos, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András is elhagyta a gárda táborát. Velük kapcsolatban a vezetés úgy döntött, hogy átadólistára kerülnek és megfelelő ajánlat esetén távozhatnak a Soprontól.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 12:37
×
×
×
×