eur:
392.74
usd:
362.87
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Bejutott a Pécs a negyeddöntőbe

Bejutott a negyeddöntőbe a Pécs a női kosárlabda Euroligában. A baranyai együttes a nyolcaddöntő harmadik meccsén hazai pályán 71-47-re győzött a lengyel Gdynia ellen, így a párharcot 2:1-re megnyerte.

A Pécs hazai pályán ismét fölényesen 71-47-re nyert a lengyel Gdynia ellen a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjében, így 2:1-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a litván Vilnius vár rá.

A szerdai meccs előtt derült ki, hogy nem léphet pályára a Gdynia legjobbja, a 2003-ban Európa kosarasává választott Agnieszka Bibrzycka, aki a múlt keddi első meccsen (85-55) 14, a pénteki folytatásban (79-66) pedig - ismét csapata legjobbjaként - 18 pontot dobott.

Két elrontott triplával és több hibás átadással kezdtek a baranyaiak, de a vendégek is idegesen játszottak, így 3 és fél perc alatt mindössze 4 pont született. Az elképesztő gólínségben 5:4-nél vezettek először a remekül védekező hazaiak, akik egy 7:0-ás rohammal, a sérült és beteg Béres Tímea vezetésével növelték a távolságot.

A tisztes előny megnyugtatta a hibátlanul büntetőző házigazdákat, Fegyverneky Zsófia és Vicky Johnson fontos kosarakat szerzett, míg a túloldalon csak a bosnyák Sarenac nyújtott elfogadható teljesítményt. A nagyszünetre Iványi Dalma hárompontosai miatt már 39:21 volt az állás.

A folytatásban Rátgéber László vezetőedző csapata felszabadultan, a rivális pedig kockázat nélkül ment előre, így több kosár született, de sokat nem változott a különbség.

A tét nélküli utolsó játékrészben a sérültjeik miatt csak kilenc emberrel érkező kikötővárosiak egyre fáradtabban próbálkoztak, így esélyük sem volt rá, hogy megakadályozzák a nemzetközi idényben mindössze két vereségnél tartó mecsekaljaiak továbbjutását.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×