eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

"A magyar futballban többet hazudnak, mint a politikában"

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes olyan tehetséges, fiatal játékosokból áll, akiknek túl korán jöttek a világbajnoki selejtezők. A szakember úgy véli, hogy 2-4 év múlva lehet eredményes a gárda, ha hagyják érvényesülni.

"A magyar válogatottnak nem az ellenfelek legyőzése, hanem a belső ellenségek folyamatos áskálódása okozza a legtöbb gondot. A magyar futballban többet hazudnak, mint a politikában!" - mondta évértékelő sajtótájékoztatóján a német szakember kedden este. "Nem értem, miért bíráltak minket Antigua és Barbuda játékereje miatt még a meccs előtt? Amíg nem voltam magyar kapitány, a csapat gyengébbekkel is találkozott. Úgy tűnik, a világklasszis ellenfelek elkényeztették a magyarokat, akik már el sem fogadnak egy gyengébb riválist. Pedig, ahogy a brazilok tiszteltek minket, nekünk is tisztelni kell a szerényebb képességű együtteseket."

A most zárult amerikai túrával kapcsolatban Matthäus kijelentette: 3-4 hónappal ezelőtt megkötötték a szerződést az útról, melyben két mérkőzés szerepelt, és amit többek között Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke is támogatott. Mexikóval sikerült megállapodni, a másik ellenfélről pedig azért nem született döntés, mert még tartottak a világbajnoki selejtezők a dél- és közép-amerikai régióban.

A szakvezető úgy véli: a válogatott Svédország, Horvátország, valamint Argentína és Málta ellen jó teljesítményt nyújtott.

"Több mérkőzést a naivitásunk, rutintalanságunk miatt vesztettünk el. Januárban, ha még én leszek a szövetségi kapitány, megadom annak a 30-32 játékosnak a nevét, akikre hosszútávon építek. A kapuban Király Gábor, Rabóczki Balázs és Fülöp Márton számít alapembernek, de az amerikai túrán Vlaszák Géza is megmutatta, hogy lehet rá számítani. A többi nevet egyelőre nem szeretném nyilvánosságra hozni."

A szerdai MLSZ-közgyűlésről a szakember annyit mondott: reméli, a magyar futball nyer, és mindenki félreteszi a saját érdekeit. Matthäus a tanácskozás idején úton lesz Düsseldorfba, ahol csütörtökön szakvezetőként vesz részt a Zidane és Ronaldo nevével fémjelzett jótékonysági gálameccsen. A kapitányt ezenkívül a Bayern München is meghívta. Korábbi klubja - állítása szerint - szívesen jönne Magyarországra, és erről fog tárgyalni.

A tájékoztatón részt vett Orell Zsolt, az MLSZ elnökségi tagja is, aki az amerikai túrán a magyarok csapatvezetője volt.

"Számomra érthetetlen, hogy a debreceniek fáradtságra hivatkozva csak egy játékosukat engedték el, miközben információim szerint a válogatottnál is számításba vett többi futballista Szekszárdon egész napos kispályás tornán vett részt."

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×