eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Görbicz játszhat a románok ellen

Szerepelhet a combizomsérüléssel kezelt Görbicz Anita a Magyarország-Románia elődöntőben a szentpétervári női kézilabda-világbajnokságon.

A magyar és a román válogatott péntek délután edzett a szombati összecsapás helyszínén, a Jégpalotában. Görbicz Anita még a szerdai tréningen sérült meg, és kihagyta a házigazda oroszok elleni csütörtöki vesztes meccset, de már most eldőlt, hogy játszhat a fontos összecsapáson.

"Szerencsére nagyon gyorsan javul az állapotom. Most is bírtam az iramot, és szombatra még jobb lesz" - jegyezte meg a győriek irányítója.

A magyar és a román együttes utoljára nagy tornán a legjobb négy között a 2000-es romániai Európa-bajnokságon találkozott, akkor december 16-án 25-24-re nyert a Mocsai Lajos vezette alakulat, noha a légkör cseppet sem volt baráti. Akkor fordult elő, hogy az azóta visszavonult Farkas Ágnes egyik gólja alatt egy ismeretlen leoltotta a csarnok lámpáját.

Sinka László, a Magyar Kétilabda Szövetség főtitkára pénteken reggel hazautazott, hogy közvetlen érintettsége miatt is ott lehessen a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén, ahol a MOB-főtitkár személyéről szavaznak. Aztán vasárnap reggel tér vissza az orosz városba.

Ami az utolsó hétvége előtti statisztikát illeti, a kapusok között Pálinger Katalin az ötödik helyen áll, a feléje tartó lövéseket 40 százalékkal védi. A büntetőket pedig 37 százalékos hatékonysággal, ezzel ebben a mutatóban a harmadik. A combsérülés miatt egy találkozót kihagyó Görbicz 46 találattal hetedik a góllövőlistán, vezet a középdöntő után hazautazott osztrák Tanja Logwin 60-nal. Mehlmann Ibolya (40) a 16., Tóth Tímea (37) pedig a 21.

A gólokat és passzokat összegző listán Görbicz a kilencedik (64 pont, 46 gól, 18 gólpassz). Az irányító viszont vezeti a labdaellopások listáját (16), míg Kindl Gabriella a harmadik legtöbb kísérletet blokkolta (14). Részletek hamarosan.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×