eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina második adagja oltáshoz előkészítve a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kialakított oltóponton 2021. február 26-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Új lehetőség a lekésett 16-18 éveseknek - a nap hírei

Azok a 16-18 évesek is foglalhatnak oltási időpontot, akik késve regisztráltak. Adócsökkentést jelentett be a pénzügyminiszter a jövő évre. Csaknem egy évtizede nem volt olyan nagy az infláció, mint áprilisban. Az InfoRádió legfontosabb szerdai hírei.

Azok a 16-18 évesek is megkapják az időpontfoglalási lehetőséget, akik a péntek éjféli határidő után, a hétvégén regisztráltak oltásra. Az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján elmondta, összesen 90 ezer fiatal iratkozott fel oltásra, 80 százalékuk már időpontot is foglalt. A Pfizer vakcinákat csütörtöktől jövő keddig kapják meg az érintettek. Kitért arra is, hogy még nem azonosították az indiai vírus-mutánst Magyarországon.

Már több mint 3 millió adag vakcinát szállított Magyarországra a Pfizer. A társaság hangsúlyozza: a második negyedévtől jelentősen megnövelték az érkező dózisok számát. Csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech-oltóanyag érkezik az országba.

Egy nap alatt 99 ember halt meg a koronavírus okozta betegség szövődményeiben és újabb 493 embernél igazolták a kórokozót. 3282 beteget ápolnak kórházban, közülük 379-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 180 ezer körülire csökkent. Jelenleg Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokra lehet időpontot foglalni.

A magyar miniszterelnök és a montenegrói államfő egyetértett abban, hogy csakis az oltásokkal lehet legyőzni a koronavírust, és újraindítani az országok gazdaságát. Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta Milo Djukanovicot. A megbeszélésen nagy eredménynek nevezték a megállapodást a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, valamint a beutazási korlátozások eltörléséről.

Adócsökkentéseket jelentett be a pénzügyminiszter a jövő évre. Varga Mihály a Facebook-videójában elmondta: hamarosan benyújtják azt a törvényjavaslatot, amelyek értelmében egyebek között két százalékponttal csökkennek a munkabér adóterhei.

Csaknem egy évtizede nem volt olyan nagy az infláció, mint áprilisban: a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ez magasabb az elemzők által várt értéknél. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen, az utóbbi csaknem 40 százalékkal. Az élelmiszerek 2,4 százalékkal drágultak.

Egyszerűsítik és felgyorsítják a tartásdíj behajtását, az erről szóló törvényjavaslatot benyújtotta be a kormány az Országgyűlésnek. A családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiának elmondta: a törvényjavaslat elfogadása esetén lerövidülnek a határidők, megszűnik a szociális szempont, vagyis mindenki megkaphatja a megelőlegezett tartásdíjat.

Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök részvétet nyilvánított Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kazanyi iskolában történt fegyveres támadás miatt. A merényletnek 8 halálos áldozata és 21 sebesültje van. A legfrissebb adatok szerint a támadást egy 19 éves helyi fiatalember hajtotta végre, akit a biztonsági erők elfogtak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×