eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Emmanuel Macron francia elnök (b) és Christian Estrosi, Nizza polgármestere (j) a késes támadás helyszínén, a nizzai Notre-Dame-bazilikánál, ahol egy férfi késsel megölt három embert, egyiküket le is fejezte 2020. október 29-én. Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a támadást követően.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Eric Gaillard

Tunéziai bevándorló követte el a nizzai terrortámadást – a nap hírei

Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a nizzai támadás után. Hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni. Napokon belül megjelenik a tender a déli körvasút fejlesztésének kivitelezésére.

Hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni. Kiss Róbert, az ügyeleti központ helyettes vezetője az operatív törzs tájékoztatóján közölte: a maszkot kizárólag az étel és ital fogyasztása alatt lehet levenni. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője arról beszélt, hogy újabb 200 mintavételi egységet hoznak létre a vizsgálatot végző Országos Mentőszolgálat részére.

Egy nap alatt újabb 2194 embernél azonosították a koronavírus-fertőzést Magyarországon. 56 többségében idős, krónikus beteg meghalt. Az aktív fertőzöttek száma 49.024-re nőtt. Összesen 1.634 ember halt bele a betegségbe.

Megjelent a Magyar Közlönyben a törlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló jogszabály. Eszerint a munkanélküliek, a gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok és a közmunkások gyakorlatilag ugyanazokkal a feltételekkel vehetik igénybe a törlesztési moratóriumot jövő év júniusának végéig, ahogy eddig. A cégek közül csak a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások élhetnek a lehetőséggel.

Bizakodásra ad okot, hogy a legfrissebb adatok szerint 70 százalék feletti a foglalkoztatottság Magyarországon - mondta Bodó Sándor a területért felelős államtitkár az M1-en. A KSH adatai szerint 35 ezerrel dolgoztak kevesebben a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban. Ugyanebben az időszakban 208 ezer munkanélküli volt, ami 46 ezerrel több mint egy évvel korábban.

Napokon belül megjelenik a tender a déli körvasút fejlesztésének kivitelezésére – jelentette be a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy ez a következő néhány év legnagyobb budapesti beruházása lesz. Kitért arra is, hogy az agglomerációs közösségi közlekedés javítása a legfőbb kihívás. A főváros aranytartalékának nevezte a budapesti vasútvonalakat.

Sikerrel zárult a Lánchíd felújításának első ajánlattételi szakasza. A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárás határidejére, október 28-ára árajánlatot nyújtott be mind a négy felkért gazdasági szereplő.

Videokonferencia keretében egyeztetett visegrádi partnereivel, majd az Európai Tanács tagjaival a magyar kormányfő a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Az Európai Tanács ülésének elején a résztvevők közös nyilatkozatukban elítélték a Franciaországban elkövetett iszlamista merényleteket, és szolidaritásukról biztosították a francia népet.

Egy 21 éves tunéziai bevándorló követte el a nizzai Notre-Dame bazilikában a három emberéletet követelő késes merényletet – erősítették meg az AFP francia hírügynökségnek a nyomozáshoz közel álló illetékesek. A rendvédelmi erők elfogták a támadót. Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×